İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Güneş06:43 İşrak07:23 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53 İmsak05:16
Hava - Hava durumuAçık 12°C Nem %78
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
Güneş
06:43
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
İmsak
05:16
Giriş Yap

Elektrikli oto için şarj yaygınlaşacak

17.01.2020    |
Elektrikli otomobiller yaygınlaşırken bu araçları şarj etmek için gerekli istasyonların şimdilik yaygın olmaması talebi yavaşlatıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yerli otomobile gelen yüksek ilgiden sonra altyapının hızlandırılarak şarj istasyonlarının sayısının artması bekleniyor.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de 2030’da 1 milyonun üzerinde elektrikli aracın yollarda olmasını öngördüklerini söyledi. Dönmez, “Hedefimiz bu tarihe kadar 1 milyon adet şarjı yavaş, orta ve hızlı olmak üzere dağıtım şebekesine etkilerini değerlendirdikten sonra bir planlamayla yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin Otomobili Girişimi ile ilgili açıklama yapan Dönmez, 'Burada yavaş şarj dediğimiz istasyonlarda şebekeye çok büyük bir etki olmasını beklemiyoruz ama hızlı şarj istasyonlarının lokasyonu asıl konu. Bu istasyonlarla arabanının hızı ve kapasitesine göre 15-20 dakikada hızlı şarj etme imkânı olacak. Burada da şebekeyi saatlik olarak 50-100 kilovat yüklemeniz gerekiyor” bilgisini verdi. 

 

Bu kapasitelerin üretim tarafında arz güvenliği için problem olmadığını dile getiren Dönmez, “Problem, şarj istasyonu kurulmak istenen noktadaki şebekenin altyapısında olabilir ki bu da bir planlama gerektiriyor. TOGG sadece büyük şehirlerden değil Anadolu ve kırsaldan da fazla talep aldığı için şarj istasyonlarının en ücra beldelere kadar olmasında fayda var. Bu anlamda yaygınlık, bu araçların kullanımını da kolaylaştıracak. Evde şarj olabilir ama uzun süreli olacağı için pek cazip olmaz” dedi.

 

Hürriyet'te yer alan habere göre; akaryakıt istasyonlarının da elektrikli şarj istasyonu kurmak için hazır olduğunu söyleyen Dönmez, “Biz istasyonlara bunlar için izin verdik. Hatta bazı ilçelerde akaryakıt istasyonlarının şarj istasyonu bulundurmasını belki de zorunlu tutacağız. Girişimci gelip, ‘şarj istasyonu kuracağım’ demediyse o bölgede, biz de akaryakıt istasyonlarına bunu kamu hizmeti olarak görmelerini söyleyeceğiz ama bu hizmetin tabi bir karşılığı olacak. Bunun dışında alışveriş merkezlerinde, dinlenme tesislerinde araçlar şarj edilebilecek” dedi. 

 

Şarj istasyonlarının bir standardı olması gerektiğini belirten Dönmez, şarj istasyonlarına araç plakalarının tanımlı olabileceğini ve hizmet alındığında faturanın plakaya bağlı bir hesaba gönderileceği sistemlerin hayata geçirilebileceğini anlattı.
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Sahur Vakti
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Sahur Vakti
Sahur Vakti Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close