İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:37 Güneş06:10 Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %87
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
Giriş Yap

Virüse karşı alınan ticari tedbirler

12.03.2020    |

Bilim Kurulu'nda her türlü ihtimale karşı hazırlı olunacağına ilişkin stratejiler paylaşıldı. Salgına karşı her alanda uygulanacak önlem paketindeki bazı önemli başlıklar şöyle:

Yerli üretim artırma hedefi

Sabah'ta yer alan habere göre, Çin'den siparişlerin önemli kısmı Türkiye'ye yöneldi. Birçok sektör açısından yeni fırsatlar oluşurken, üretimin diğer alanlarında hammadde ve ara malı tedarikine ilişkin risklere karşı da önlemler alınıyor. Yurtdışından alınan malzemelerin ülke içinde üretilmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Tıbbi ekipmanlar başta olmak üzere sanayi odaları, üretici firmalarla doğrudan yürütülen çalışmalarla yerli üretim teşvik ediliyor.

Dış ticarette alternatif rotalar

İran-Irak sınır kapıları geçici olarak kapatılırken dış ticarete yönelik yeni stratejiler devreye giriyor. İran'a gidecek sebze-meyveler Mersin'de beklerken, ticari akışın devamı için alternatif rotalar, lojistik yollar üzerinde çalışılıyor. 

Hazar geçiş ücreti düşürülecek

Azerbaycan yıllık kotayı askıya alırken, Ticaret Bakanlığı Hazar geçiş ücretlerinin düşürülmesi için de çalışma yapıyor. Sınırda mal ticareti konusundaki tedbirler artırıldı. 

Tedarik zincirleri takip edilecek

Tedarik zincirlerindeki gelişmeler anlık takip ediliyor. Reel sektör ile kamu kurumları arasında iletişim en üst seviyede tutulacak. Tedarik zincirlerinde olası daralmalara karşı yol haritası hazırlandı.

Gümrüklerde tedbirler artırıldı

Türkiye'den ihracat ve transit işlemleri kontrollü şekilde sürdürülüyor. Gümrüklerde tedbirleri almak üzere kurulan çalışma grubunun sayısı artırılıyor. Gümrük kapılarında dezenfekte çalışmaları kesintisiz sürüyor.

Termal kamera denetimi yapılıyor

Termal kamera uygulaması genişletildi. Çin, İran, Güney Kore, İtalya'ya uçuşlar durdurulurken, riskli ülkeler de ilave edilecek. Türkiye'nin İran, Irak, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Gürcistan'a olan sınır kapılarında termal kameralar ile sahra hastaneleri kuruldu.

Fırsatçılara inceleme başlatıldı

Öte yandan, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close