İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 20°C Nem %44
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Giriş Yap

Dünyada Bayram namazı

24.05.2020    |

Dünyanın bir çok ülkesinde Müslümanlar Ramazan Bayramı namazını tedbirler kapsamında camilerde, açık havada, spor alanlarında, şehir meydanlarında eda etti.

Rusya

Rusya’da bayram namazı sınırlı cemaat ile eda edildi. Rusya’nın başkenti Moskova’da Ramazan Bayramı namazı sağlık önlemleri nedeniyle sınırlı cemaat ile kılındı. 

Moskova Merkez Camisi'nde, salgın tedbirleri çerçevesinde sadece din görevlilerinden oluşan cemaat bir araya geldi.

Tayland

Cuma namazını eda ülkelerden biri olan Tayland'da da Bayram Namazı açık alanda tedbirler çevçevesinde eda edildi.

Norveç'te bayram namazı

Norveç'in başkenti Oslo'da Müslümanlar bayram namazını Oslo Merkez Camisi'nde kıldı.

Bayram namazında tüm cemaatin maske takması dikkati çekerken, fiziki mesafeye de uyulduğu gözlendi.

Almanya

Almanya'da Müslümanlar, Ramazan Bayramı'na salgın tedbirleri gölgesinde girdi. Başkent Berlin'deki Mevlana Camisi'nde bayram namazı, cami görevlileri ve namaz kılmak için kayıt yaptıran vatandaşlarla fiziki mesafe kurallarına riayet edilerek kılındı.

Ayrıca alınan önlemlere uygun şekilde camilerin yanı sıra stadyumlar, spor salonları ve açık alanlarda bayram namazlarıın kıldı.

Balkanlarda Bayram Namazı

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, tedbirler kapsamındaki kurallar çerçevesinde, Ramazan Bayramı namazı için camilere akın etti.

Endonezya

Dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip Endonezya’da, tedbirler kapsamında bazı camilerde ve açık alanlarda kılındı.

Pakistan

Pakistan'da Ramazan Bayramı namazı Muzaffarabad'da, belirli tedbirler kapsamında ve açık havada kılındı.

İran

İran’da fiziki mesafe kuralları uygulanarak bayram namazı camiler ve açık alanlarda kılındı. 

Sudan

Sudan'ın başkenti Hartum'daki Müslümanlar, Ramazan Bayramı Namazını El-Cerif Meydanı'nda kıldı.

Irak

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Ramazan Bayramı namazı sınırlı cemaat ile kılındı. Abu Hanifa Camisi'nde, salgın tedbirleri çerçevesinde az sayıdan oluşan cemaat bir araya geldi.

Irak’ın Süleymaniye kentinde Müslümanlar,Bayram Namazını Darilsalam ve Behişt (Cennet) camilerinde kıldı. Darilsalam camiinde Müslümanlar namazı cami dışına serdikleri halılar ve seccadeler üzerinde Behişt camiinde ise cami içinde kıldı.

Irak'ın Kerkük kentinde yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını cami önünde kıldı. Müslümanlar, yanlarında getirdikleri hasır ve seccadeleri cami önünde yere sererek, bayram namazını eda etti.

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Peygamber Efendimizin Hayatı
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Peygamber Efendimizin Hayatı
Peygamber Efendimizin Hayatı Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close