İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Çay hasadı bu yıl çok milletli

çay hasadı
Ekonomi
|

Yaş çay hasadı Rize’de devam ediyor. Sınırlar kapatılınca, çay toplama işi bu yıl Türkiye'de yaşayan Senegalli, Afgan ve Özbek işçilerce yapılıyor.

Yaş çay hasadı Rize’de devam ediyor. Sınırlar kapatılınca, çay toplama işi bu yıl Türkiye'de yaşayan Senegalli, Afgan ve Özbek işçilerce yapılıyor.

Tedbirler kapsamında sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Gürcistan’dan her yıl gelen yaş çay işçileri bu yıl bölgeye gelemezken, Gürcü işçiler yerine bölgeye İstanbul gibi büyük illerden çay toplamak için getirilen Senegalli, Afgan ve Özbek çay işçileri geldi. Sınır kapısının kapanmasıyla Gürcistan’dan gelemeyen çay işçilerinin yerini, daha önce Türkiye’ye yerleşmiş ve çalışma izni olan diğer ülke vatandaşları aldı. Bu durum ilgi çekerken, çalışanlar halinden memnun.

Türkiye'de çay üretimi ve tüketimi

Akşam'da yer alan habere göre, yaklaşık 200 bin kişi çay üretiminden gelir sağlıyor. Türkiye, çay alanları bakımından dünyada 7. sırada.

Kuru çay üretiminde Çin, Hindistan, Kenya, Srilanka ve Vietnam’dan sonra 6. sırada. Tüketimde ise kişi başına yıllık ortalama 3.5 kilogram kuru çayla ilk sırada. 

 

AKRA