İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08 İkindi16:53
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 12°C Nem %86
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
Giriş Yap

Körfez Gündeminden Özetler

Özel Haber
Özel Haber
22.09.2020    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan’da umre şirketleri için yeni düzenleme

Suudi Hac ve Umre Bakanlığı, koronavirüs salgınının Umre sektörü üzerindeki ekonomik ve mali etkilerini hafifletmek amacıyla bir girişim başlatarak umre şirketlerinin birleşmelerini kolaylaştıran yeni bir düzenleme duyurdu. Bu kapsamda birleşerek ekonomik krizi atlatacak ve umre hizmetlerini daha etkin bir şekilde yerine getirecek şirketlerin belli şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlardan en önemlileri halen geçerli bir lisansa sahip olmaları, haklarında ilgili mercilerde şikayet dosyaları bulunmaması, finansal teminat ve ticaret odası onayı olarak sıralanmakta. 

Körfez’de gıda güvenliği önem kazanıyor

Gıdanın çoğunu ithal eden Körfez ülkelerinde son ayların en çok yatırım alan alt sektörü, gıda güvenliği oldu. Bir danışmanlık şirketinin yayınladığı Gıda Raporu'na göre, elverişsiz iklimi, kıt suyu ve sınırlı ekilebilir arazisi ile Körfez Ülkeleri, tüketilen toplam gıdanın yaklaşık yüzde 85'ini ithal etmekte.

Uzmanlar, tarım, bahçecilik, su kültürü ve ormancılığın üretkenliğini ve sürdürülebilirliğini iyileştirmeyi kapsayan tarım teknolojilerinin, salgın ve ötesinde bölgenin yerel çiftçilik yeteneklerini güçlendirmenin anahtarı olabileceğini söylüyor.

2017 yılında Gıda Güvenliği Bakanlığı kuran BAE, 2021 yılına kadar yerli gıda üretimini yüzde 30 artırmak ve yılda altı milyon ton gıda üreten yerel işleme endüstrisine, gerekirse üretimi üçe katlama yeteneği kazandırmayı hedefliyor.

Bir başka örnek olarak Kuveyt, kontrollü tarım tekniklerine büyük yatırımlar yapıyor. Kuveyt gıda sektöründe öncelikli ihtiyaçlar olarak gıda depolama çözümleri, gıda atığı yönetimi, geri dönüşüm, paketleme, tarımsal ölçekleme ve su tasarrufu öne çıkıyor. Kurak tarım ve tedarik zincirini iyileştirmek için gerçekçi çözümlere duyulan ihtiyaçla birçok süpermarket, tedarik zincirlerini güvence altına almak için kontrollü tarım ortakları kuruyor. 

Öte yandan Suudi Arabistan yerel olarak gıda üretmek için tarım teknolojisine yatırım yapmakta. Dünyanın en kurak ülkelerinden biri olarak, Suudi Arabistan'da dikey tarım, hayvan genetiği ve su yönetimi için büyük fırsatlar var ve bunları yöneten teknolojiler yüksek talep görüyor. Örneğin Suudi Arabistan hükümetine ait bir gıda şirketi, pirinç tedarikini güvence altına alma stratejisinin bir parçası olarak, Mayıs ayında Hintli bir grup ile anlaştı. Geçen yıl Suudi Arabistan, çiftçilerin mahsul stresini tahmin etmelerine ve verimi tahmin etmelerine yardımcı olabilecek yüksek çözünürlüklü haritalar üretmek için dronlar ve yapay zeka kullanımına 9 milyon dolar yatırım yaptı.

Salgından yabancı çalışanlar da etkilendi

Uluslararası Çalışma Örgütü Mayıs raporunda Arap bölgesinde tahminen altı milyon işin kaybedileceğini duyurmuştu. Bu bölgede işini kaybedecek olanların başında ise yabancı çalışanlar geliyordu. Salgının etkisini hissettirdiği ilk günden bu yana, basında çıkan haberlere göre, Körfez bölgesindeki yüz binlerce yabancı çalışan hak edişlerini alamadan ülkelerine geri gönderildi.

Umman Havalimanı 1 Ekim’de açılıyor

Mart ayından bu yana tarifeli uçuçlara kapalı olan ve sadece tahliye uçuşlarına hizmet veren Umman’ın en büyük uluslararası havalimanı olan, başkentteki Muscat Havalimanı 1 Ekim 2020’den itibaren tarifeli uçuşlara açılıyor.  

­

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Günün Sohbeti
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Günün Sohbeti
Günün Sohbeti Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close