İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %78
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Giriş Yap

Körfez gündemine yansıyanlar

12.11.2020    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler... Tekrar umre yapmak için şartlar neler? Salgın Körfez tüketicilerinin tercihlerini nasıl etkiledi? Kuveyt'te yabancı çalışan sayısı düşürülüyor mu?

Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışından gelenler tekrar umre yapabilecek mi?

Yerel basında çıkan haberlere göre Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı umreyi tekrar etmek isteyen yurtdışı ziyaretçiler için üç koşul belirledi. Birinci şart, lisanslı bir umre hizmeti veren acenteye teyit edilmiş bir rezervasyon yaptırmış olmak. Bakanlığın öne sürdüğü ikinci şart ise izin: 'Ülkeye gelen her umreci en az bir onaylanmış umre iznine sahip olacak.' Umreyi ikinci kez tekrar etmek isteyenler için üçüncü şart ise bunu bireysel olarak değil, grup halinde yapmaları. 

Bakanlık, lisanslı umre firmaları ile koordineli olarak yapıldığı sürece umre ibadetinin tekrarlanmasına yeşil ışık yakıyor. Ancak umrecilerin, 'Eatmarna' uygulaması üzerinden lisansli bir şirketle bağlantılı olarak ve gruplar halinde umre ibadetini tekrarlamaları isteniyor. 

Salgın Körfez tüketicilerini nasıl etkiledi?

Salgın sürecinin tüketici davranışları üzerine etkileri üzerine sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre, COVID-19 dünya çapında olduğu gibi Körfez Ülkelerinde de tüketici davranış kalıplarını değiştirdi. Pandemiyle birlikte tüketicilerin birçoğu artık daha az harcıyor, daha büyük bir kısmı online alışveriş yapıyor ve marka bağımlılığı zayıflıyor. Araştırma bulguları, sağlık ve hijyene daha fazla odaklanıldığını, daha bilinçli tüketime ve harcamaların yöneldiği “ev ekonomisinin” yükselişini ortaya koyuyor.  Araştırmayı gerçekleştirenlerin, “değişim, dijital benimsemeyi tüm endüstrilerin merkezine yerleştirmiş gibi görünüyor. İnsanların dijital etkileşimleri, insandan insana etkileşimlerin önüne geçti” diyerek özetledikleri araştırmaya katılan birçok Suudi tüketici, sağlıklı ve hijyenik paketlemeye daha fazla odaklandıklarını ve satın aldıkları şirketleri çalışanlarına nasıl davrandıklarına göre değerlendirdiklerini söylüyor.

Sağlık ve esenlik açısından, tüketicilerin genel olarak çok daha bilinçli hale geldiğinin görüldüğü araştırma, ayrıca Suudi Arabistan ve BAE'deki tüketicilerin üçte ikisinin, kişisel ve hane halkı gelirlerinin önümüzdeki dört ay boyunca krizden bir şekilde etkileneceğini beklediğini ortaya koyuyor. Bu nedenle, Suudi tüketicilerin yüzde 52'si paralarını nasıl harcadıkları konusunda daha bilinçli hale geldiklerini söylerken, birçoğu alışveriş yapmadan önce liste yapmak ve araştırma yapmak gibi alışkanlıkları benimsiyor. 

Umman gelir vergisine geçeceğini duyuran ilk Körfez ülkesi

Umman, 2022 yılında yüksek gelir gruplarına gelir vergisi zorunluluğu geleceğini duyurdu. Körfez Ülkeleri arasında bir ilk olarak gelir vergisi uygulamasına geçecek olan Umman, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatlarından kaynaklanan kamu gelirleri kaybını, 2021 yılından itibaren yürürlüğe koyacağı KDV ve 2022 yılından itibaren ortaya koyacağı gelir vergisi paketiyle dengelemeye çalışacak. Umman’ın gelir vergisi tecrübesinin diğer Körfez Ülkeleri tarafından yakından takip edileceği tahmin ediliyor.

Kuveyt Meclisi yabancı sayısının düşürülmesini onayladı

Kuveyt Milli Meclisi, hükümete yabancılar ile vatandaşlar arasındaki orantısız istihdam ortamını dengeleyecek eylem planları yapması için bir yıl süre veren yasayı oybirliğiyle onayladı.

On yıllardır hem uzmanlık gerektiren işleri hem de vasıfsız işgücünü gerçekleştirmek üzere getirilen gurbetçiler, Kuveyt'teki 4,8 milyon insanın yaklaşık 3,4 milyonunu oluşturmaktaydı.  Önümüzdeki 12 ay içinde hükümet, yabancıların sayısını azaltmak için prosedürler ve mekanizmalar oluşturacak. Haziran ayında, koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarındaki düşüş ekonomiyi yoğun bir şekilde zorladığından, gurbetçilerin nüfusun % 30'undan fazlasına düşmesi gerektiği belirtilmişti.

 

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ayetlerle Günün Duası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ayetlerle Günün Duası
Ayetlerle Günün Duası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close