Nimitz, isimle ilgili olarak taraflara yeni bir öneri sunduğunu ve önerinin daha önceden ortaya atılan önerilerdeki pek çok unsuru kapsadığını belirtti, ancak önerisinin ne olduğunu söylemedi.
Nimitz, artık taraflardan bir yanıt gelmesini bekleyeceğini belirterek, ''bu konuda bir zaman kısıtlaması yok. Hazır oldukları zaman onlarla yeniden konuşmaya hazırım'' dedi.
BM'de ''Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya'' ismiyle yer alan Makedonya'nın NATO'ya katılımı, Yunanistan'ın ismine karşı çıkması ve NATO'ya katılımına karşı veto hakkını kullanacağını söylemesi yüzünden tehlikeye girdi.
Makedonya sorunu çözüp nisan ayı başında Bükreş'te yapılacak NATO zirvesi sırasında üye ülkelerden katılım yönünde bir davet almak istiyor.






