İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:53 Yatsı21:20 İmsak04:39 Güneş06:12 İşrak06:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %71
Türkçe
9 Şevval 1445 18 Nisan 2024 Perşembe
9 Şevval 1445
İşrak
06:52
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:53
Yatsı
21:20
İmsak
04:39
Güneş
06:12
Giriş Yap

Regaib Kandili dualarla idrak edildi

19.02.2021    |

 

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili tüm yurtta dualarla idrak edildi.

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaib Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak kabul ediliyor.

İstanbul

İstanbul'daki camilerde vatandaşlar Regaib Kandili dolayısıyla namaz kılıp, dua etti. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Fatih, Eyüpsultan ve Büyük Çamlıca camilerinde yatsı namazı öncesi Regaib Kandili dolayısıyla program düzenlendi. 

Sakarya

Sakarya'da vatandaşlar,COVID-19 tedbirleri kapsamında mesafe kurallarına uyarak camilere giderek ibadet etti. Camilerde okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahileri dinleyen vatandaşlar yapılan duaya katıldı.

Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde vatandaşlar, kandili idrak etmek için Osmanlı dönemi yapılarından Fevziye Camii ve Orhan Camii'ne ilgi gösterdi.

Akşam ezanından itibaren tarihi camilere gelen vatandaşlar, namaz kılıp, dua etti.

Karabük

Karabük'te vatandaşlar, COVID-19 tedbirleri kapsamında mesafe gözeterek akşam ezanından itibaren camilere giderek namaz kıldı, dua etti.

Camilerde Kur'an-ı Kerim okuyup, mevlit ve ilahiler dinleyerek kandilin manevi atmosferini yaşayan vatandaşlara, program sonunda çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Zonguldak

Üç ayların müjdecisi Regaib Kandili vesilesiyle Zonguldak'ta program düzenlendi.

Bolu

Yıldırım Bayezit Camii'nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Camiye gelen vatandaşlar ellerini dua için açtı.

Edirne

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi başta olmak üzere kentteki camilere giden vatandaşlar, üç ayların habercisi kabul edilen Regaib Kandili'nde dua edip, namaz kıldı.

Kayseri

Kayseri'de akşam namazının ardından tarihi Hunat Camii'nde Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Hatay

Hatay'da da, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camii'nde Regaib Kandili nedeniyle program düzenlendi.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de, koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına uyularak düzenlenen kandil programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlit okunan ve vaaz verilen programda vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Siirt

Siirt'te, üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaib Kandili idrak edildi. Kandil dolayısıyla birçok camide yatsı namazından sonra mevlit okutuldu.

Şanlıurfa

"Peygamberler şehri" olarak da anılan kentte, Regaib Kandili dolayısıyla tarihi Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camii'nde mevlit okutuldu.

Kandil dolayısıyla bazı vatandaşlar Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ve Balıklıgöl'ü de ziyaret etti.

AA

­

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Güne Merhaba
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Güne Merhaba
Güne Merhaba Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close