İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı21:29 İmsak04:28 Güneş06:03 İşrak06:43 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:00
Hava - Hava durumuAçık 21°C Nem %67
Türkçe
16 Şevval 1445 24 Nisan 2024 Çarşamba
16 Şevval 1445
Akşam
20:00
Yatsı
21:29
İmsak
04:28
Güneş
06:03
İşrak
06:43
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Giriş Yap

Muhammed Emin Saraç Hoca dâr-ı bekâya uğurlandı

22.02.2021    |

Günümüz önemli Hadis, Tefsir ve Fıkıh âlimlerinden olan Muhammed Emin Saraç hoca dâr-ı bekâya uğurlandı. 

Tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden Muhammed Emin Saraç hoca, dualarla defnedildi.

İlim öğrenmek ve öğretmekle geçen bir ömürle beraber, birçok talebe de yetiştiren Emin Saraç hoca, Tokat'ın Erbaa ilçesi, Tanoba köyünde dünyaya geldi. 

Muhammed Emin Saraç hocanın hayatının şekillenmesinde dedesinin rolü çok belirleyici oldu. Halk tarafından çok sevilen bir müderris olan dedesi Üzeyir efendi aynı zamanda ehli tasavvuf bir âlimdi ve Tokat'ın Niksar ilçesinde Keşfi Osman Medresesinde irşad vazifesini yerine getiriyordu. 

Üzeyr efendi, Emin Saraç hocayı bizzat terbiyesi altına alarak, hayat mihmandarlığı yapmış, medresede ilim öğrenmeye başlatması ile hayatının şekillenmesine öncülük etmiştir. Böylece, 6 yaşında Muhammed Emin Saraç hoca dedesi rehberliğinde Kur'an-ı Kerim'i hatmederek ilim hayatına adımını atmıştır. 

Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin halifelerinden olan Keşfi Osman efendi tarafından 1667'de yaptırılan medresede uzun yıllar hizmet veren Üzeyir Efendi, dönemin sayılı ulemasındandı. 

Fatih Camisi'nde 65 yıl boyunca, Tefsir, Hadis ve Fıkıh dersi veren, M. Emin Saraç Hoca, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Naaşı dualarla Fatih Camisi Haziresi'nde toprağa verildi.

Emin Saraç hocaefendiye Allah-u Tealâ’dan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil dileriz.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Son Peygamber Ve İslamiyet
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Son Peygamber Ve İslamiyet
Son Peygamber Ve İslamiyet Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close