İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 20°C Nem %74
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
Giriş Yap

Fotoğraflarla Türkiye ve Dünyada Kadir Gecesi

09.05.2021    |

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, yurdun dört bir yanında camilerde idrak edildi.

İstanbul

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Eyüp Sultan Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camii gibi şehrin tarihi camileri ile Büyük Çamlıca Camii`nde vakit namazları kılındı. Cemaatle kılınan vakit namazlarından sonra dualar edildi.

İstanbul'da Kadir gecesi nedeniyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, mahya ile aydınlatıldı.

87 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi`nin minareleri, "La İlahe İllallah" yazılı mahyayla süslendi.

Ankara

Kadir Gecesi dolayısıyla Kocatepe Camii`nde özel program düzenlendi. Kocatepe Camii`nde yatsı namazının ardından düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve salavatlarla başladı.

Edirne

Mimar Sinan`ın ustalık eseri Selimiye Camisi`ndeki Kadir Gecesi programı sosyal medya üzerinden canlı yayımlandı.

Mardin

Mardin`de Tarihi Şehidiye Camii`nde düzenlenen program, tedbirlere uyularak gerçekleştirildi.

Siirt

Siirt`te Sancak Çarşı Camii`ndeki program sosyal medyadan canlı yayımlandı.

Dünyada Kadir Gecesi

ABD

ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafede bulunan merkezde müslümanlar, Kadir Gecesi vesilesiyle bir araya geldi. Kılınan teravih namazının ardından cemaat, tüm Müslümanların esenliği için hep birlikte dua etti.

Öte yandan, ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan camilerde de Kadir Gecesi programları düzenlendi. Önemli katılımın olduğu camilerde, teravih namaz kılındı ve dualar edildi.

Sudan

Sudan'da yaşayan Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni dua ve namazlarla idrak etti. Başkent Hartum'daki camide toplanan Sudanlılar, teravih namazının ardından sabah namazına kadar topluca teheccüd namazı kıldı. Programda dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Nijerya

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'daki Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni dua ve namazlarla idrak etti.

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki camide, Kadir Gecesi nedeniyle teheccüd namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlar, ellerini semaya açtı.

Kerkük

Irak'ın Kerkük kentindeki tüm camilerde özel programlar gerçekleştirilerek Kadir Gecesi idrak edildi. Müslümanlar, kılınan teravih namazının ardından, mevlit programları düzenleyerek dua ve ibadetler eşliğinde Kadir Gecesini idrak etti.

Balkanlar'da Kadir Gecesi 

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni dualarla idrak etti.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, "bin aydan daha hayırlı" olduğu kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde, tedbirler çerçevesinde sınırlı sayıda cemaatle programlar düzenlendi.

Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Hersek Federasyonu'nda uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının değiştilmesiyle ramazan ayı boyunca teravih namazlarını evlerinde kılan Müslümanlar camilere akın etti.

Başkent Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ne gelen Müslümanlar, teravih namazından önce Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programda dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olan Bayraklı Camisi'nde toplanan Müslümanlar da teravih namazından önce düzenlenen programda namaz kılıp dua etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki birçok camide de teravih namazının ardından programlar düzenlendi.

Balkanların en küçük ülkesi Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Osmanagiç Camisi'ne gelen Müslümanlar, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı Kadir Gecesi'ni namaz ve dualarla idrak etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de de şehirle aynı ismi taşıyan camide düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu.

Yaklaşık 2 milyonluk nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Kosova'da da programlar düzenlenirken, ülke genelindeki camilere akın eden Müslümanlar "bin aydan daha hayırlı gece"yi idrak etti.

Balkan ülkesi Kuzey Makedonya'da yaşayan Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni dualarla idrak etti. Başkent Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisi'ne akın eden Müslümanlar, geceyi namaz ve dua ile geçirdi.

Japonya

Japonya'da Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni, başkentteki Tokyo Camisi'nde eda etti.

Tesbih namazının kılındığı ve Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda, dualar eşliğinde Kadir Gecesi idrak edildi.

AA

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Okudukça
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Okudukça
Okudukça Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close