İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08 İkindi16:53
Hava - Hava durumuHafif Yağmurlu 13°C Nem %86
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
Giriş Yap

Fotoğraflarla Dünyada Ramazan Bayramı

13.05.2021    |

Ramazan bayramı dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor. Müslümanlar bayram namazları için camilere akın etti.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan’daki Müslümanlar Mescid-i Haram’da bir araya gelerek, bayram namazlarını kıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), Müslümanlar Ramazan Bayramı hutbesi dinledi ve ardından Dubai’de bayram namazını kıldı.

Lübnan

Lübnan’da Müslümanlar, ihtiyati tedbirlere dikkat ederek, Beyrut şehir merkezindeki El-Amin Camii’nde bayram namazını eda etti.

Almanya

Almanya'daki camilerde bayram namazı kılındı. Köln'de üç kez bayram namazı kılındı. Köln Merkez Camisi'nde yoğun ilgiden dolayı bayram namazı üç kez kılındı.

Amerika'da Ramazan Bayramı 

Ramazan-ı Şerif ayını hüzünle uğurlayan Müslümanlar bayram heyecanını yaşıyor.

Washington, DC yakınlarındaki Amerikalı Müslümanlar da bayram namazı kılmak ve bayramlaşmak için bir araya geldiler. 7:30 ve 9:00 saatlerinde iki seans olarak ve tedbirlere riayet edilerek kılınan namazda hutbe, Arapça, İngilizce ve Türkçe okundu.

Cıvıl cıvıl çocuklar, rengarenk milli kıyafetleri içindeki anne babalar namaz kılıp bayramlaştılar.  Çocuklara şeker ve küçük hediyeler dağıtıldı. Misafirlere Türk çayı ikramı yapıldı. Hafif kahvaltılıklarla çimlerde piknik yapıldı.

Danimarka

Danimarka’da kılınan bayram namazında Müslümanlar camiye sığmadı. Başkent Kopenhag’ın batısındaki İshöj kenti ve çevresinde yaşayan Müslümanlar, Mevlana Camisi’ne akın etti.

İran

İran'ın başkenti Tahran başta olmak üzere ülkenin muhtelif kentlerinde Ramazan Bayramı namazı tedbirlere riayet edilerek kılındı.

Kırgızistan'da Ramazan Bayramı kutlanıyor

Kırgızistan'da, Ramazan Bayramı'nın ilk sabahında, Oş şehrinin simgesi olan Süleyman Dağı'nın eteğinde yer alan Süleyman Camisi'nde bayram namazı kılındı.

KKTC'de bayram namazı kılındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vatandaşlar Ramazan Bayramı namazını camilerde kıldı. Bayram namazında teşrik tekbirleri, hutbe ve dualar okundu. 

Batı Balkanlar'da Ramazan Bayramı 

Batı Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar, bu yıl da Ramazan Bayramı'nı karşıladı. 

Arnavutluk’ta da bayram namazı başkent Tiran’daki İskender Bey meydanında kılındı. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Meydanın yanı sıra bayram namazı ülke genelindeki camilerde de kılındı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb ile aynı adı taşıyan cami bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla doldu.

Balkanlar'ın en küçük ülkesi Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Osmanagic Camisi'nde toplanan Müslümanlar bayram namazını eda etti.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'ne gelen Müslümanlar, bayram namazını kılmak için toplandı.

Kuzey Makedonya’da Ramazan Bayramı nedeniyle program, başkent Üsküp’teki Mustafa Paşa Camisinde düzenlendi. Düzenlenen program kapsamında Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça ilahiler okundu.

İsveç'te bayram namazı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Müslümanlar, bayram namazını eda etti. Göçmenlerin çoğunlukla bulunduğu başkent Stockholm'un Bredeng Camisi'nde Ramazan Bayramı namazı kılındı.

Yunanistan'da Bayram Namazı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Müslümanlar bayram namazını, ibadete açılan ilk resmi camide kıldı.

Kazakistan

Kazakistan'da Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Özbekistan

Özbekistan'da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Özbekistan’da Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla 4 gün tatil ilan edilen Özbekistan'da, sabah erken saatlerde ülkedeki tüm cami ve mescitlerde bayram namazı kılındı.

Gürcistan

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yaşayan Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını çift mihraplı Tiflis Cuma Camisi'nde kıldı.

Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da 29 yıl sonra ilk bayram namazı

Tarihi Yukarı Gövher Ağa Camisi'nde bayram namazı eda edildi.

Kenya’da bayram namazı 

Kenyalı Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını eda etti.

AA

­

 

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Sırça Köşk
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Sırça Köşk
Sırça Köşk Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close