İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:28 Güneş06:03 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:00 Yatsı21:29
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %76
Türkçe
16 Şevval 1445 24 Nisan 2024 Çarşamba
16 Şevval 1445
Yatsı
21:29
İmsak
04:28
Güneş
06:03
İşrak
06:43
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:00
Giriş Yap

Obezite rakamlarında dikkat çeken artış

31.05.2021    |

‘Obezite Alt Komisyonu’ raporunu tamamlandı. Buna göre obezite vakaları en çok Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da görülüyor. İstanbul’un da yüzde 34’ü aşırı kilolu.

Hazırlanan raporda; diyabet, kalp ve kanser hastalıkları başta olmak üzere obeziteden kaynaklanan hastalıklar sıralandı. Raporda, “Farklı çalışma grupları tarafından da yapılan araştırmalarda obezitenin doğudan batıya gidildikçe artış eğiliminde olduğu gerçektir” tespiti yapıldı.

Raporda, Türkiye’de obezitenin en yüksek oranda görüldüğü bölgeler; yüzde 37,5 ile Batı Karadeniz ve yüzde 36,9 ile Orta Anadolu olarak belirtilirken, en az görüldüğü bölgeler ise yüzde 24,2 ile Güneydoğu Anadolu ve yüzde 24,5 ile Ortadoğu Anadolu olduğu ifade edildi.

Rapora göre; obezite oranı kadınlarda yüzde 39,1, erkeklerde ise yüzde 24,5. Kadınlarda obezitenin yüksek olmasının nedenleri ise, “Fiziksel aktivite azlığı, yüksek doğum sayısı, emzirme dönem ve doğumlar arası sürenin kısa olması, eşlik eden diyabet gibi hastalıklar, psikolojik sorunlar, düşük gelir ve düşük eğitim düzeylerinin obezite üzerinde önemli ölçüde etkili olduğunu düşündürmektedir” şeklinde ifade edildi.

İstanbul’daki obezite oranı yüzde 30.7. Nüfusun yüzde 34’ü aşırı kilolu. TÜİK verilerine göre, 15 yaş ve üstü obez bireylerin oranı 2008 yılında yüzde 15.2iken  2019’da ise yüzde 21.1 olarak kayıtlara geçti. 

Türkiye’deki araştırma sonuçlarının ele alındığı raporda, “Türkiye’de her 3 kişiden 1’i obez” değerlendirmesi yapıldı.

Raporda, obezlerin normal bireylere göre yaklaşık 2.5 kat daha fazla sağlık harcaması yaptığı, gelecekte Türkiye’nin sağlık harcamalarının yüzde 12’sini obeziteye bağlı hastalıklara ayıracağı öngörüsüne yer verildi.

2021-2050 arasında obeziteye bağlı hastalıklara en çok bütçe ayırması beklenen ülkeler arasında ise Türkiye; ABD, Almanya, Kanada, İtalya, İspanya, Avustralya, İngiltere, Fransa ve Rusya’nın ardından 10. sırada yer alabilir.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close