İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Arap Birliği Zirvesi bugün başlıyor

Dünya
|

2gün sürecek Arap Birliği Liderler Zirvesi bugün Suriye'nin başkenti Şam'da başlıyor. Lübnan'ın boykotu Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün'ün tepkisi zirveye daha başlamadan gölge düşürdü.

2gün sürecek Arap Birliği Liderler Zirvesi bugün Suriye'nin başkenti Şam'da başlıyor. Lübnan'ın boykotu Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün'ün tepkisi zirveye daha başlamadan gölge düşürdü.

Suriye yanlısı muhalefet ve Suriye karşıtı hükümetin çekişmesine sahne olan Lübnan, kasım ayından bu yana cumhurbaşkanını seçemiyor.  
Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Cumhurbaşkanlığı krizinden Suriye'yi sorumlu tuttu, "Cumhurbaşkanımız olmadan Şam'daki Arap Birliği Zirvesi'ne katılmayı reddediyoruz" diye konuştu.  
Lübnan'daki çözümsüzlükte Suriye'nin rolü olduğunu savunan Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan da, liderler zirvesinde, liderler düzeyininin çok altında temsil edilecek.  
Suudi Arabistan ve Ürdün, Arap Birliği'ndeki temsilcilerini, Mısır ise bir devlet bakanını Şam'a gönderiyor.  
Ev sahibi Suriye ise zirvede uluslararası arenada yalnız olmadığı mesajını vermeye çalışacak. Zirveyi İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de "gözlemci" olarak izleyecek.
CNN TURK - 29 MART 2008 CUMARTESİ
AKRA