İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:09 İkindi16:52 Akşam19:51 Yatsı21:18 İmsak04:43 Güneş06:15 İşrak06:55
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %62
Türkçe
7 Şevval 1445 16 Nisan 2024 Salı
7 Şevval 1445
İşrak
06:55
Öğle
13:09
İkindi
16:52
Akşam
19:51
Yatsı
21:18
İmsak
04:43
Güneş
06:15
Giriş Yap

Müslümanlar bayram namazında saf tuttu

20.07.2021    |

Binlerce Müslüman Bayram namazında buluştu. Dünyanın birçok ülkesi ve şehrinde camilerde meydanlarda bayram namazları eda edildi.

Namazdan sonra Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

KKTC

KKTC'de Kurban Bayramı namazı kılındı. KKTC'de vatandaşlar Kurban Bayramı namazını Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde kıldı.

Almanya

Almanya'da yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı’nı coşkuyla kutluyor. Başkent Berlin’deki Müslümanlar bayram namazını kılmak için başta Mevlana ve Şehitlik camileri olmak üzere kentin farklı ilçelerinde bulunan camilere akın etti.

Köln'de yoğun katılımdan dolayı bayram namazı iki kez kılındı.

Endonezya

Endonezya`nın Medan kentinde Müslüman bir aile, Kurban Bayramı namazını kendi evlerinin bahçesinde kıldı.  Camilerde bayram namazı kılınamazken birçok Müslüman aile namazı evlerinde kıldı.

Mescid-i Aksa

Kudüs`teki Müslümanlar, kurban bayramı namazını Müslümanların ilk kıblesi olan Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa`da kıldı.

Sudan

Sudan`ın başkenti Hartum`daki Müslümanlar, Kurban Bayramı Namazını El-Felah Meydanı`nda kıldı.

İsveç

İsveç'in başkenti Stockholm'de Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını eda etti. Göçmenlerin çoğunlukla bulunduğu başkent Stockholm'un Fittja Mahallesi'nde bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlar, futbol sahasında saf tuttu.

Namazın ardından cemaat bayramlaştı. Namaz sonrası gurbetçilerin defnedildiği mezarlığa giden çok sayıda kişi yakınları için dua etti.

İngiltere

İngiltere'nin başkenti Londra'da Aziziye Camisi'nde Müslümanlar Kurban Bayramı namazını eda etti.

Romanya

Romanya'nın başkenti Bükreş'te Müslümanlar Kurban Bayramı namazını stadyumda kıldı.

Lübnan

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, müslümanlar, Kurban Bayramı namazını Mohammad Al-Amin Camii’nde kıldı.

Gürcistan

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kıldı.

Gürcüler, Türkler ve Azerbaycan asıllı Gürcistan vatandaşlarıyla farklı etnik kökenlerden Müslümanlar, bayram namazı için sabah erken saatlerde eski Tiflis semtinde bulunan ve "çift mihraplı" diye bilinen Tiflis Cuma Camisi'ne akın etti. Kalabalık dolayısıyla camide yer bulamayan Müslümanlar, bayram namazını caminin karşısındaki caddede yere serdikleri seccadelerin üzerinde kıldı.

Azerbaycan

Azerbaycan'da Bakü'nün en büyük camilerinden Ejder Bey Camisi'ne gelen çok sayıda kişi, bayram namazı için saf tuttu. Bayram namazı 50'şer kişilik cemaatlerle birkaç kez peş peşe kılındı.

Kırgızistan

Kırgızistan`da vatandaşlar Kurban Bayramı namazını Bişkek`teki Imam Saharsi Camisi`nde kıldı.

Balkanlar'da Kurban Bayramı coşkuyla karşılandı

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı.

Bölge ülkelerde yaşayan binlerce Müslüman, bayram namazını kılmak için sabah saatlerinde camilere akın etti, sevdikleriyle bayramlaştı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii, bayram namazını kılmak için gelen yüzlerce Müslümana ev sahipliği yaptı. Caminin avlusu da bayram namazını kılmak isteyenlerle doldu taştı.

Kuzey Makedonya’da Kurban Bayramı nedeniyle başkent Üsküp’teki Mustafa Paşa Camisinde düzenlendi. Düzenlenen program kapsamında Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça ilahiler okundu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami Bayraklı da bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla dolup taşarken, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki kentlerde yaşayan Müslümanlar bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Balkanlar'ın en küçük ülkesi Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Osmanagic Camii ve ülke genelindeki camilerde Kurban Bayramı coşkuyla karşılanarak bayram namazı kılındı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de de kentle aynı ismi taşıyan camide toplanan Müslümanlar bayramı coşkuyla karşıladı. Bayram namazının kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Arnavutluk`ta bu bayram da merkezi program, geleneksel olarak başkent Tiran`daki İskender Bey meydanında binlerce Müslümanın katılımıyla icra edildi.

AA

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Güne Merhaba
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Güne Merhaba
Güne Merhaba Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close