İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 21°C Nem %69
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Giriş Yap

Endonezya kömür ihracatında önde

16.09.2021    |

Dünyanın en büyük kömür ihracatçılarından olan Endonezya, güçlü dış talep ve son bir senede yaklaşık üç kat artarak rekor seviyelere ulaşan fiyatlardan olumlu etkileniyor.

Endonezya ürettiği kömürün büyük kısmını Çin ve Hindistan’a ihraç ediyor. Çin’in Avustralya’dan yapılan kömür ithalatına kısıtlamalar getirmesi sonucu bu talep daha fazla Endonezya’ya yönelmiş durumda. Dünya kömür ihracatının yaklaşık %31’ini Endonezya, %27’sini Avustralya, %15’ini ise Rusya sağlıyor.

Kömür üretim artışı yavaş seyreden ancak elektrik ihtiyacı yüksek oranda artan Çin, geçen sene Endonezya ile 1.5 milyar dolarlık termal kömür alım anlaşması yapmıştı.

Endonezya bu yıl 625 milyon ton ile şimdiye kadarki en yüksek kömür üretim hacmine ulaşmayı hedefliyor. Endonezya 2020’de 564 milyon ton termal kömür üretimi yapmış, ve 405 milyon tonunu yani yaklaşık %72’sini ihraç etmişti.

Kendi enerji güvenliğini de sağlamak isteyen Endonezya, üreticilere kömür üretimlerinin %25’ini iç piyasada ve devlet tarafından belirlenmiş olan fiyatta satmalarını zorunlu tutuyor.

Endonezya'da kömür üretimi

Endonezya’nın en büyük kömür yatakları Doğu Kalimantan ve Güney Sumatra’da bulunuyor. Geçtiğimiz 10 yılda Endonezya’da kömür üretimi iki kattan fazla arttı. 20 yıl öncesine göre ise kömür üretimi 10 kata yakın artmış durumda.

90’lı yıllarda petrol ihracatçısı ülkelerden olan Endonezya, artan iç talep ve düşen petrol üretimi sonucu 2003’ten bu yana net petrol ithalatçısı konumunda.

Endonezya'da kömürden elektrik üretimi

Enerji üretiminde yerli kaynakların payını artırmak hedefiyle, yenilenebilir enerjinin yanı sıra, kömür de önemli bir yerel enerji kaynağı olarak değerlendiriliyor. Bu sebeple Endonezya’da son 20 yılda çok sayıda kömüre dayalı elektrik üretim santrali kuruldu ve kömürün elektrik üretiminde yıllar içinde sürekli artış gösterdi. Mevcut durumda Endonezya’nın elektrik üretiminde kömürün payı %50 seviyesinde.

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kahve Molası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kahve Molası
Kahve Molası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close