İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:53 Akşam19:53 Yatsı21:20 İmsak04:39 Güneş06:12 İşrak06:52 Öğle13:08
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %69
Türkçe
9 Şevval 1445 18 Nisan 2024 Perşembe
9 Şevval 1445
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:53
Yatsı
21:20
İmsak
04:39
Güneş
06:12
İşrak
06:52
Giriş Yap

Yeryüzündeki 8 milyar insan için 8 milyar salavât çağrısı

30.09.2021    |

Peygamber Efendimiz’in (SAS.) dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili vesilesiyle bu yıl da 8 Milyar Salavât Kampanyası düzenleniyor.

Dünyadaki her bir insan adına okunacak salavât-ı şerifeler, 12 Rebîülevvel 1443 (17 Ekim 2021) Mevlid Kandili akşamı yapılacak duayla Peygamber Efendimiz’in ruhaniyetine hediye edilecek.

Peygamber Efendimiz (SAS.) Hz. Muhammed’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümünde idrak edilen Mevlid Kandili vesilesiyle 8 milyar insanlık adına salavât-ı şerife getirilmesinin hedeflendiği “8 Milyar Salavât” kampanyasına bu yıl da yoğun ilgi gösteriliyor. 

“Dünyada yaşayan insanlar adına dünyanın her yerinden salavat gönderenlere sen de katıl” çağrısıyla Server Hanımlar Vakfı tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen 8 Milyar Salavât kampanyasında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Hicri 1443 / Miladi 2021 yılında da 8 milyar salavat hedefinin aşılması bekleniyor.

Server Hanımlar Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Tüm insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in (SAS.) dünyayı teşrifleri vesilesiyle her yıl 8 Milyar Salavât kampanyası düzenliyoruz. Bu vesileyle, ideal mesaja muhatap, davete ve icabete mazhar olan Müslümanlar olarak dünyadaki 8 milyar insanın Peygamberimiz ile kesintisiz iletişim kurmasını arzu ediyoruz. Amacımız, Peygamber Efendimiz’in ahlakıyla ahlaklanmanın yaşadığımız çağda giderek daha önemli hale geldiğini önce kendimize, sonra tüm insanlığa hatırlatmak.

Geçtiğimiz yıl, salavât-ı şerife okuma çağrımız Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra 35 farklı ülkeden destek buldu. Hedefimiz olan 8 milyar aşılarak tüm insanlık adına 8.3 milyar salavât-ı şerife getirildi. Bu yıl, hem 8 milyar hedefimizi yeniden aşacağımıza hem de katılan ülke sayısının 50’ye yaklaşacağına inanıyoruz. Çağrımıza karşılık veren herkese teşekkür ediyoruz” denildi.   

Yaşam tarzıyla ve hayat nizamıyla tüm insanlığa rehberlik eden Peygamber Efendimiz’e duyulan sevginin, vefanın ve ümmet olma bilincinin gelecek nesillere aktarılmasının da hedeflendiği kampanya kapsamında, Mevlid Kandili akşamı olan 12 Rebîülevvel 1443 (17 Ekim 2021) tarihine kadar salavât-ı şerifeler getirilecek. Dünya üzerinde yaşayan her bir insan adına okunacak salavât-ı şerifeler Mevlid Kandili akşamı, tüm insanlığı İslam’a davet eden Peygamber Efendimiz’in ruhaniyetine hediye edilecek.

Salavât nedir?

Salavât, “dua, tâzim, rahmet, esenlik, övgü” anlamlarına geliyor. Kur'an-ı Kerim'de, Ahzâb Suresi 56. Ayet-i Kerimede, “Şüphesiz ki Allah ve melekleri Peygamber’e salavât getirirler. Ey iman edenler! Siz de onun için (tam bir teslimiyetle) salât ve selam getirin.” buyruluyor.

Salavât nasıl getirilir?

Resûl-i Ekrem, kendisine nasıl salât okuyacaklarını soran bazı sahâbîlere namazlarda okunan “Salli ve Bârik duaları”nı tavsiye etmiştir.

Birçok şekilde salavât getirilebilir. En kısa şekliyle;

“Allâhümme Salli Alâ Seyyidina Muhammed” (Allahım, Efendimiz Muhammed'in şanını yücelt.)

Kampanyaya, “www.8milyarsalavat.com” web sitesinden ve “8 Milyar Salavat” mobil uygulamasından katılmak mümkün.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ayetlerle Günün Duası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ayetlerle Günün Duası
Ayetlerle Günün Duası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close