İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:37 Güneş06:10 Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %87
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
Giriş Yap

Körfez basınından 09.11.2021

10.11.2021    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler... BAE’den akıllı tarıma destek; S. Arabistan’da afetlerin önlenmesi çalışması; Antik yazıtlardan tarih keşfi…

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

BAE’den akıllı tarıma destek

30 ülkenin katılımıyla "Tarımsal İklim İnovasyonu" girişimi başlatıldı. girişimle, önümüzdeki beş yıl içinde iklim dostu gıda ve tarım sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması hedefleniyor. BAE Çevre Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya göre Söz konusu girişim, tarımın küresel çevresel emisyonların yaklaşık yüzde 25'inden sorumlu olması nedeniyle iklim eylemini destekleyen tarım ve gıda sistemlerinin inovasyonunu hızlandırmaya odaklanıyor. Aynı zamanda tarım sektörünün ekonomik katkısını arttırmayı ve 2 milyardan fazla istihdam sağlayan bu hayati sektörde daha fazla istihdam sağlamayı amaçlıyor.

Suudi Arabistan’da afetlerin önlenmesi için Risk Konseyi

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı, ‘Uluslararası İşbirliği Bakanlar Forumu’na yaptığı konuşmada, afet önleme, risk azaltma ve acil durum yönetimi konularında uluslararası işbirliğinin artık bir seçenek değil, güvenli ve istikrarlı bir yaşam için zorunluluk olduğunu vurguladı. Dünyanın herhangi bir afetle yüzleşmek için tüm yetenekleriyle hazır olma durumunu geliştirmemesi halinde büyük risk taşıyacağını söyleyerek, bu forumun afet riskini önlemeyi geliştirmek ve acil durum yönetimi kapasitesi oluşturmak için önemine değinen bakan, ülkesinde Ulusal Risk Konseyi oluşumunun başlatıldığını ifade etti.

Dijital ekonomi alanında işbirliği

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile Umman Ulaştırma, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Riyad’da düzenlenen bir toplantıyla iki ülke arasında dijital ekonomi alanında yapılacak işbirliğini duyurdu. Görüşmede, dijital ekonomi, e-devlet, siber güvenlik, iletişim ve inovasyon alanlarında iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Görüşmeler kapsamında başlatılan Suudi Arabistan-Umman Dijital Beceriler Girişimi, veri ve yapay zeka, yazılım tasarımı ve geliştirme, altyapı, siber güvenlik, finansal teknolojiler, teknik proje yönetimi, dijital pazarlama ve kullanıcı deneyimini içeren çeşitli eğitim programlarını içeriyor.

Antik yazıtlar için keşif seferberliği

Suudi Arabistan Ulusal Kültür Mirası Kurumu yaptığı açıklamada ülkenin çeşitli bölgelerinde bulunan tarihi yazıtların ve kaya resimlerinin gün yüzüne çıkarılmasına yönelik ulusal bir girişim başlatıldığını duyurdu. Girişim ülkeninin dört bir yanındaki tarihi yazıtlara ve kaya oymalarına ışık tutmayı amaçlayan “Nakışlar Projesi” kapsamında başlatıldı. Girişim, ülkenin dağ, vadi ve çöllerindeki çok sayıda tarihi kaya yazıtlarının ortaya çıkarılarak ulusal miras zenginliğine dahil edilmesinde yerel topluluk üyelerinin katkıda bulunması açısından türünün ilk örneği niteliğinde.

Girişim aracılığıyla, Ulusal Miras Kurumu, etkinliğe katılacak ve önemli keşifleriyle net bir etki yaratacak olan kişilere, keşifleri belgelemek, bunları girişimin platformlarında isimleriyle ilişkilendirmek ve bunları medyada tanıtmak dahil olmak üzere birden fazla teşvik sağlıyor. Girişim bu değerli antik eserlerin toplumdaki bilinirliğini arttırmak ve yüksek kültürel değerlerini belgelemek için uzmanların ve eski eserlerle ilgilenenlerin katılımıyla yeni keşfedilen bölgelere yapılacak geziler, kültürel etkinlikler ve yarışmaları da içerecek.

Kahve telvesinde bitki yetiştirmek

Suudi Arabistan’ın doğusunda yer alan bir kafe oluşan büyük miktarlardaki atıklarının geri dönüşümünü sağlamak amacıyla yeni bir adım attı.  Kullanılmış kahve çekirdeklerin ve kahve atıklarının kullanılmasına yönelik bu fikir ile kullanılmış plastik bardaklar da saksıya dönüştürülüyor. Tarımda veya bakım ürünlerinde kullanılabilecek tonlarca kahve telvesini israf etmemenin önemine dikkat çeken çalışanlar temel motivasyonlarının çevresel faktörler olduğunu söyledi.

Ziyaretçilerin önce kahveyi güneş altında kurutmalarına, ardından da toprağa ekmelerine imkan  sağlayacak bir dış mekan tedarik ediliyor ve toprak, kompost, kuru kahve çekirdekleri, fidanlar ve eldivenler ile bitkiler kafeye bırakılarak bunların yetiştirme sürecinde kullanılıyor. ­

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close