İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23 İmsak04:35 Güneş06:09 İşrak06:49 Öğle13:08
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %84
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
İmsak
04:35
Güneş
06:09
İşrak
06:49
Giriş Yap

Körfez basınından 17.11.2021

17.11.2021    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler... Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Mısır, Ürdün gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Katar LNG yatırımlarını artırıyor

Katar, yakıt üretimini artırmak için Güney Kore'den altı sıvılaştırılmış doğal gaz gemisi sipariş etti. Yapılan açıklamada, dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı olan kurumun Güney Kore’ye toplam altı gemi siparişi verdiği duyuruldu. Güney Korel, 2027 yılına kadar Katar için 100'den fazla LNG gemisi inşa etmek üzere seçildi. Katar’ın, 2027’ye kadar  LNG üretimini yüzde 50 artırma hedefi var. Öte yandan Katar, filosunu genişletmek için Ekim ayında Çin'den dört LNG tankeri sipariş etmişti. LNG, petrol ve kömür gibi daha kirli yakıtların önemli bir ikamesi olarak görülüyor. 

Küresel LNG talebi ile ilgili iyimser tahminlere göre,  2050 yılına kadar büyümeye devam etmesi bekleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı, tüketicilerin fosil yakıtlardan uzaklaşmasıyla 2020'lerin ortalarında küresel gaz talebinin zirve yapmasını bekliyor.

Kahire`de Evlilik Okulu açıldı

Mısır'da, boşanmadaki artışla mücadele etmek için evlilik okulu girişimi başlatıldı. Bu amaçla, evlenmek isteyen adaylar için hukuki boyutlara ilave olarak, evliliğin psikolojik ve sosyal yönlerini de kapsayan kurslar düzenleniyor.  Bu kapsamda evli çiftlerin karşılaştığı sorunları çözmek için Evlilik Danışmanlığı Merkezi açıldı ve dini konularda da uzman olan psikolog ve psikiyaristlerin yer aldığı çalışma komiteleri oluşturuldu. 25 Ekim'de Mısır Evkaf Bakanlığı, nişanlı ve evli genç çiftleri "aile hukuku ve eşlerin hakları" ve bunun yanı sıra eğitim için Sakan wa Mawadda (Barınma ve Sevgi) girişimini başlattı. Merkezde, eşler arasındaki sorunları çözmek konusunda din adamı, psikolog ve tıbbi uzmandan oluşan Aile Rehberlik Komitesinin danışmanlık hizmetleri sayesinde, boşanma başvuruları çok büyük oranda iptal ediliyor.

Çiftleri boşanma davası açmaya iten nedenler arasında, birbirleriyle iletişim kurmak yerine kendilerini telefonlarına bağımlı bulan çiftler arasında yabancılaşma ilk sırada Bunu ekonomik sorunlar ve diğer konular takip ediyor.

Suudi Arabistan’da Kar Amacı Olmayan Şehir

Suudi Arabistan, ülkede dünyanın ilk kar amacı gütmeyen şehrini kurma planlarını açıkladı. Kâr Amacı Gütmeyen Şehir, Wadi Hanifa'nın bitişiğindeki Irqah semtinde, tahsis edilen arazide bulunan 3.4 kilometrekarelik bir şehir olacak.

Suudi Basın Ajansı'nın bildirdiğine göre, küresel olarak kar amacı gütmeyen sektörün gelişimi için bir model ve gençlik ve gönüllü grupların yanı sıra yerel ve uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bir kuluçka merkezi olması bekleniyor. Kentin, kar amacı gütmeyen çalışmaları fırsatlar ve gençlik eğitim programları açısından tanımlayarak, sosyal girişimciliği destekleme ve geleceğin liderlerini nitelendirme hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacağı ifade edildi.

Şehirde ayrıca bir sanat akademisi ve galerisi, gösteri sanatları tiyatrosu, oyun alanı, aşçılık akademisi ve entegre konut kompleksinin yer alması planlanıyor. Kâr Amacı Gütmeyen Şehir, akademilere, okullara, konferans merkezine, bilim müzesine, bilimde yenilikçilerin emellerini desteklemek için bir alan sunan bir tasarım merkezine ev sahipliği yapacak.

Dubai’de Havacılık Fuarı

Dubai Airshow 2021, seyahat ve havayolu endüstrilerinin neredeyse durma noktasına gelmesinden yaklaşık iki yıl sonra, 14 Kasım'da başladı. 17.si, düzenlenen bu yılki hava fuarında, 160'ın üzerinde ticari, askeri ve özel jetin bir uçak gösterimi ile birlikte 20'den fazla ülke standı yer alıyor. 1989 yılından bu yana düzenlenen uluslararası havacılık etkinliğine bu yıl ilk kez Çek Cumhuriyeti, Belçika, Brezilya, Slovenya katılıyor.

Filistinli Aile 100 Yıllık emaneti Türk Konsolosluğuna teslim etti

1917'de Filistin'in Nablus şehrinde, Birinci Dünya Savaşı'na gitmeden önce, Osmanlı ordusundan bir subay, Filistinli bir aileye, içinde Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu küçük bir çanta ile eski banknotları saran bir bez çanta verdi. 4 Kasım'da aile, 100 yılı aşkın süredir sakladığı keseyi, Nablus Valilik Binasında düzenlenen törenle Kudüs'teki Türk Konsolosluk yetkililerine teslim etti.

Aile temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, bir Osmanlı subayı yakın arkadaş oldukları Filistinli arkadaşından kişisel eşyalarını korumak için yardım isteyerek ona çantasını, dönene kadar saklaması için vermişti. 18 Ekim 1331 tarihli kesenin 152 Türk Lirası içerdiği ve üzerlerinde Arapça harflerle Türkçe kelimelerin yazılı olduğu görülüyor. Notlar, Sultan Mehmed Reşad ya da Mehmed V imzasını taşıyor. Notlar, ailenin fabrikasında demir bir kasada tutuldu. Yıllar boyunca kasada kalan çantayı bugüne kadar kimse almaya gelmeyince, aile üyeleri çantayı Türk hükümetine teslim etmenin en iyisi olduğuna karar verdiklerini belirtti.

Irak ile Suudi Arabistan arasında ikinci kara sınır kapısı

Irak ve Suudi Arabistan, 6 Kasım'da iki ülke arasında ikinci bir sınır kapısı açma konusunda anlaştı. İki ülkeden üst düzey yetkililer, Körfez'de ekonomik açıklığı ve daha kapsamlı ekonomik entegrasyonu savunarak, iki ülke arasındaki şu anda yılda 1 milyar dolar civarıdanki ticaret hacmini artırmayı hedefliyor. Irak-Suudi ilişkileri, 2017 yılından itibaren yeniden gelişmeye başladı; O zamandan beri Bağdat'ta bir Suudi büyükelçiliği açıldı ve Irak-Suudi Koordinasyon Konseyi kuruldu. Bu arada iki ülke merkez bankaları nezdinde de işbirliği çabaları artırıldı.

Ürdün’de kuraklık ciddi boyutta

Ürdün, yağışlardaki düşüş nedeniyle bazı barajlarının kuruması ve mevcut 40 milyon metreküp su açığını karşılamak için çare arıyor. Ürdün Vadisi'ndeki çiftçiler, en büyük barajdaki su seviyesi tehlikeli düşük seviyelere ulaştığı için tedirgin bir bekleyiş içinde. Ürdün'deki altı barajın yetersiz yağış nedeniyle kurumasının ardından, Ürdün Vadisi'ndeki tarım alanlarının ve birimlerinin %80'ini sulayan bu baraj da tehlike sinyalleri veriyor. 

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Edebiyatımızda Kur'an-ı Kerim Kıssaları
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Edebiyatımızda Kur'an-ı Kerim Kıssaları
Edebiyatımızda Kur'an-ı Kerim Kıssaları Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close