İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 21°C Nem %41
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Giriş Yap

Özel öğrencilerin engellerini kaldıracak örnek projeler

07.12.2021    |

Kayseri'de Özel Eğitim Meslek Okulunda görevli öğretmen Hüseyin Bozlak, zihinsel engelli öğrencilerinin sosyalleşmesi ve hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla son 3 yılda hazırladığı 40'a yakın projeyle örnek oldu. 

Bozlak, şehirdeki diğer ilgili kuruluşlarla birlikte hareket ederek, projelerini hem kendi öğrencileriyle hem de Türkiye'nin farklı okullarında eğitim alan öğrencilerle çevrim içi bir araya gelerek uygulamaya geçiriyor.

Zihinsel engelli öğrencileri için çaba sarf ederek, özel öğrencilerinin gözlerindeki ışıltı, neşe ve mutluluğu artırmak için projeler hazırladığını dile getiren Bozlak, projeleriyle Türkiye'nin farklı şehirlerinden yüzlerce öğrenciyi buluşturduğunu söyledi.

Öğrencileriyle gezi düzenleyen, bayramlarda şeker yapan, yurt içi ve yurt dışındaki okullarla yöresel lezzetleri tanıtan Bozlak, öğrencilerin ailelerini de bu projelere dahil ederek bir bütünlük oluşturmaya çalıştığını dil getirerek şu bilgileri aktardı:

"Bu çalışmalarla öğrencilerimi topluma nasıl kazandırabilirim, özgüvenlerini nasıl yüksek tutabilirim diye yola çıktım. Türkiye'nin farklı okullarındaki öğretmen arkadaşlarımızla iletişim halindeyiz. Ailelerimiz de çok mutlu çünkü öğrencilerimizi sanal ortamda öğretmen ve diğer öğrencilerle bir araya getiriyoruz. Öğrencilerimiz için bu çok güzel bir deneyim oluyor. Projelerimizde genel olarak yöresel yemekler yapıyoruz. Dünya mutfağına açıldık. Gezi programları düzenledik. Bazı projelerimizde öğrencilerle birlikte iş yerinde eğitim için lokanta ve otellere gittik. Oradaki usta ve şeflerimizden eğitim aldık. Gittiğimiz fırında pide yapımını öğrendik. Kafeye gittik çay, kahve sevisi nasıl yapılır, onu öğrendik. Bununla beraber bilim fuarlarında öğrencilerle etkinlik düzenliyoruz."

"Sergiler, şiir yazma, kitap okuma, kayak, at binme gibi etkinlikler de özel öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlıyor. Böylelikle öğrencilerin toplumda kendilerini ifade etmesi kolaylaşıyor, deneyimli hale geliyorlar ve kazandıkları tecrübelerle işletmeler tarafından aranan öğrenciler haline gelebiliyorlar."

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bil Yarış Kazan
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bil Yarış Kazan
Bil Yarış Kazan Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close