İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 21°C Nem %69
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Giriş Yap

Körfez basınından 29.12.2021

29.12.2021    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Lübnan, Umman ve Katar gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Cidde şehri yenileniyor

Suudi Arabistan’ın Cidde Şehrinde yapılacak Cidde Merkez Projesi tanıtıldı. Proje, Cidde’nin kalbinde, Kızıldeniz manzarasına sahip, şehrin ekonomik konumunun güçlendirilmesine katkıda bulunacak küresel bir destinasyon oluşturmayı amaçlıyor. Projede turizm, kültür ve spor kompleksleri de dahil olmak üzere yerleşim alanları inşa edilecek. Proje planı, tarihi Cidde şehrini karakterize eden kentsel doku ve özgün Hicazi mimarisinden esinlenerek tasarlanmış bir yorumu yansıtıyor. Yeşil alanlar ve kamu hizmetleri, proje alanının yüzde 40’ını oluşturacak.

Suudi Arabistan yargısında reform hazırlıkları

Suudi Arabistan’da onaylanan Kanıt Yasası’nın yargı mevzuatı sisteminde niteliksel atılım ve yargı işlerinde sağlam referanslara dayalı ilkeler oluşturması bekleniyor. Kanıt Yasası dört reform tasarısından ilki. Yasa, tüm uluslararası deneyimleri ve adalet sektöründeki dijital dönüşüm ve elektronik kanıtın yaygınlaşması nedeniyle ortaya çıkan değişiklikleri barındırıyor.

Gelecek yılın ilk çeyreğinde yürürlüğe girecek olan yasa, elektronik mahkeme sistemlerinde dijital dönüşüm ve gelişimin desteklenmesine yardımcı olacak. Mahkemenin hangi delilleri benimseyip neyi kabul etmeyeceğini tahmin etmesine de katkı sağlayacak. Sırada bekleyen diğer adımlar; Kişisel Statü Yasası, Medeni İşlemler, İhtiyari Cezalar Yasası olarak sıralanıyor.

Lübnan Mısır arasındaki boru hattı aktif hale geliyor

Lübnan, Mısır'dan doğal gaz akışını kolaylaştırmak için ülkenin kuzeyinde iki proje başlattı. Çalışma, elektrik üretimini iyileştirmeyi ve petrol rezervlerini artırmak için ülkenin tanklarını genişletmeyi amaçlıyor. Arap Gaz Boru Hattı'nın Mısır gazını Lübnan'a ulaştırmak için yeniden canlandırılması, Lübnan oldukça sıkıntılı bir elektrik krizi yaşadığı sırada geldi.

Boru hattı, 2011'den bu yana hizmet dışıydı. Kuzeydeki Deir Ammar elektrik santraline boru hattıyla yılda yaklaşık 650 milyon metreküp  gaz Lübnan'a getirilecek. Miktar günde üç ila dört saat elektrik kaynağı ekleyerek 450 megavat elektrik üretimi sağlayacak. Çalışmalar yaklaşık 18 ayda tamamlanacak.

Katar’dan Gazze’ye elektrik

Katar ve Filistin yönetiminin, Gazze'deki elektrik santraline doğal gaz temin edilmesi konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Anlaşmayla Gazze Elektrik Santrali'nin akaryakıt yerine doğal gazla çalışacak şekilde dönüştürülmesi planlanıyor. Bölge, 600 megavat elektriğe ihtiyaç duyuyor ancak bunun yalnızca 210 megavatı temin edilebiliyor. Bölgede günlük elektrik kesintileri 18 ila 20 saati buluyor.

Suudlu ebeveynler çocuklarını internette izliyor

Bir küresel siber güvenlik şirketi tarafından ailelerin dijital davranışları üzerine yürütülen araştırma, ebeveynlerin internette geçirdikleri sürenin uzunluğu ve çocukları tarafından görüntülenen içeriğin güvenliği konusunda giderek daha fazla endişe duyduklarını gösterdi. Ankete katılan ebeveynlerin yüzde 49'u ebeveyn kontrolü uygulamalarını kullandığını, yüzde 47'si çocuklarının internet geçmişini düzenli olarak kontrol ettiğini ve yüzde 58'i çocuklarının bir ebeveyn (yüzde 46) veya bir ailenin gözetimi altında dijital cihazlar kullandığını bildirdi.

Bu arada, yüzde 64'ü çocukların izlediği videoları, yüzde 60'ı oynadıkları oyunları ve yüzde 57'si ziyaret ettikleri siteleri kontrol etmek isterken, yüzde 47'si çocukların gün boyunca çevrimiçi ve cihazları kullanarak geçirdikleri zamanı sınırlamaya istekliydi.  

Araştırmanın sonuçları ayrıca, dijital ortamda çocukların davranışlarını düzenlemede ağırlıklı olarak ebeveynlerin ve aile üyelerinin sorumluluk aldığını gösterdi (yüzde 88). Ancak yüzde 47'si bu işi öğretmenlerin ve okulların yapması gerektiğini düşünürken yüzde 31'i bunun çocukların kişisel sorumluluğu olması düşüncesinde.

Maskat Uluslararası Kitap Fuarı şubat ayında

Umman, Maskat Uluslararası Kitap Fuarı’nın 23 Şubat-5 Mart 2022 tarihleri ​​arasında düzenleneceğini bildirdi. Ülkenin en büyük etkinliği olan Uluslararası Kitap Fuarı, Körfez ve Arap bölgelerinin yanı sıra uluslararası kitap fuarları arasında önemli bir konuma sahip.  Kitap Fuarı kapsamında, çeşitli kültürel, entelektüel, edebi ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi bekleniyor.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kahve Molası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kahve Molası
Kahve Molası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close