İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:16 Güneş06:43 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:53
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %64
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İmsak
05:16
Güneş
06:43
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:53
Giriş Yap

Körfez basınından 06.01.2022

06.01.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai ve Katar gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Katar- Suudi Arabistan havacılık anlaşması

Suudi Arabistan Şura Konseyi, Salı günü Katar ile hava taşımacılığı hizmetleri için bir taslak anlaşmayı onayladı. Konsey Ulaştırma, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komitesi yeni anlayış aynı zamanda endüstrinin büyümesine de yardımcı olacağına ve hava taşımacılığının ülkeleri birbirine bağlayan en önemli araçlardan biri olduğuna dikkat çekti. Bu anlaşma ekonomik ve teknik işbirliğini ve hava şirketlerinin, yolcular ve sahadaki işçiler için çeşitli seçenekler sunarak hava faaliyetlerini yöneten gümrük, gelir ücretleri ve ticari hizmet prosedürleri üzerinde birlikte çalışmalarına ilişkin genel esasları kapsıyor.

Suudi Arabistan’da madencilik forumu

Suudi Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanlığı, ilk kez Gelecek Mineraller Forumu düzenliyor. Etkinlik 11-13 Ocak tarihleri ​​arasında Riyad'da gerçekleşecek. Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'daki madencilik sektörünün tartışılacağı foruma 100'den fazla ülkeden 1000'den fazla karar verici ve 150'den fazla küresel yatırımcı ve yaklaşık 100 uluslararası konuşmacı katılacak. Suudi bakanlar ve bölgesel ve uluslararası madencilik endüstrisi ve müttefik sektörlerin temsilcileri forumun liderlerine katılacak. 

BAE’de büyük aile şirketlerine çeki düzen

Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin, dev aile şirketlerinin ithal malların satışı üzerindeki tekellerini kaldırmayı planladığı iddia edildi. Hükümet ticari acentelik anlaşmalarının otomatik olarak yenilenmesini sona erdiren bir yasa önerisi hazırlıyor. Böylelikle yabancı şirketlerin kendi mallarını dağıtmalarının veya yerel acentelerini sözleşme sona erdiğinde değiştirmelerinin önü açılacak. Körfez ülkesindeki ticari faaliyetlerin çoğunu, süpermarket zincirlerinden otomobil bayilerine kadar ülke genelindeki dağıtım ve lojisitk gücünü elinde tutan büyük aile işletmeleri yönetiyor.

Tacikistan Suudi Vatandaşlarına vizeyi kaldırdı

Tacikistan, 52 ülkenin vatandaşlarını kapsayan bir karar kapsamında Suudi Arabistan vatandaşlarını vizesiz ağırlamaya başlayacak. Vizesiz ülkeyi ziyaret edebilecek Suudi Arabistan vatandaşları Tacikistan’da 30 gün kalabilecek.  Tacikistan’ın Riyad Büyükelçisi Ekrem Kerimi, “Bu adım, iki ülke arasındaki ilişkilerin tanık olduğu dinamikleri ve hükümetimizin Suudi Arabistan ile işbirliği yapma ve ilişkilerini güçlendirme konusundaki istekli oluşunu yansıtıyor” dedi.

Katar, Yaşam Kalitesi Endeksinde Arap Ülkeleri arasında birinci

Katar, Kuveytli bir araştırma kuruluşu tarafından yürütülen vatandaşların yaşam kalitesi değerlendirme endeksinde  Arap ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt Katar’ı  takip ederek ilk üçte yer aldı. Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan, Ürdün, Fas, Cezayir ve Tunus ilk ona girdi. Endekse göre bu yılki sınıflandırmada 15'in üzerinde gösterge ve alt gösterge baz alındı. Yaşam kalitesi değerlendirme endeksinde, güvenlik endeksi, iklim, kirlilik, insani gelişme, eğitim, uzaktan eğitimin etkinliği, sosyal bütünleşme, sosyal ilerleme, özgürlük, suç, yolsuzlukla ve işsizlikle mücadele çabaları yer alıyor.

Körfezde kış etkisini gösteriyor

Suudi Arabistan’ın Tebük dağları, sıcaklıktaki büyük düşüşün ardından geçtiğimiz cumartesi sabahı karla kaplandı. Nadir görülen manzalardan birinin ortaya çıkması bölge sakinlerini heyecanlandırırken, ülkenin kuzeybatısındaki karla kaplı Jabal Al-Lawz'ın etkileyici görüntüleriyle sosyal medyada geniş çapta yayıldı. Suudi sivil savunması, çeşitli bölgelerde orta ila şiddetli yağışların devam etmesinin beklendiği konusunda uyardı.

Kuveyt, ülke genelinde orta ila şiddetli yağışlara ve bazı bölgelerde şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlara tanık oluyor. Kuveyt Sivil Havacılık, ülkede devam eden şiddetli yağış nedeniyle kalkış uçuşlarında bildirilen bazı gecikmelere rağmen Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nda hava seyrüseferinin normal şekilde devam ettiğini söyledi. Şiddetli yağış Hawally ve al-Farwaniyah illerinde araçları sürükleyerek maddi hasara neden oldu. Yetkililer 100'den fazla yardım çağrısı aldı ve 106 kişi sular altında kalan sokaklardan ve evlerden kurtarıldı. Pazartesi günü ülke genelinde okul sınıfları ve sınavlar hava nedeniyle askıya alındı ve insanlara evde kalmaları çağrısı yapıldı.

Katar Meteoroloji Departmanı tarafından yakın zamanda paylaşılan aylık iklim bilgilerine göre, klimatolojik olarak Ocak yılın en soğuk ayı. Bu ayın ikinci haftası da özellikle Ocak 2022'nin ilk yarısında sık görülen sis vakalarıyla birlikte yağmur getirebilir. Yetkililer, sakinleri uyanık kalmaya çağırdı.

Dubai ve Abu Dabi de dahil olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ni şiddetli yağış vurdu. Umman’da da ülkenin kuzey bölgelerinde ve başkentte etkili sağanak yağış hayatı etkiledi. Okullarda eğitime ara verildi.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur'an-ı Kerim Hatimleri
Kur'an-ı Kerim Hatimleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close