İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 18°C Nem %58
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
İşrak
07:23
Giriş Yap

Yurtta kış şartları etkili oluyor

20.01.2022    |

Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı güzergahlarda ulaşımda ciddi aksamalar yaşanırken soğun hava yurt genelinde etkili oluyor.

TAG Otoyolu 

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun uzun süre kapanması nedeniyle mahsur kalan binlerce vatandaş, yoğun çalışmayla kurtarıldı. Gaziantep'in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Vatandaşların büyük kısmı önceki gün sabaha kadar süren çalışmalarla kurtarılırken otobüslerdeki yüzlerce yolcu ve TIR şoförleri de dinlenme tesislerine sığındı.

Kar yağışı ve kazalarla kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan TAG Otoyolu'nda mahsur kalan 2 bin 800 kişi ile 1780 aracın kurtarıldığı, 186 kişinin de hastanelere sevk edildiğini açıklandı.

Don olayının ardından meydana gelen trafik kazaları nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep-Nurdağı yönü, kontrollü şekilde yeniden açıldı.

Bolu Dağı

Bölgede 5 gündür etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı.

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle araçların kayması ve kaza yapmasıyla yolun zaman zaman ulaşıma kapanması sonucu güzergahta uzun araç kuyrukları oluştu. Geçişlerine izin verilmeyen ağır tonajlı araçlar, yol kenarlarında ve park alanlarında bekletildi.

Birçok ilde eğitime ara verildi.

Doğu Anadolu'daki 6 şehirde, yüzlerce yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır ve Tunceli'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle 2 binden fazla mahalle ile köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, iş makineleri ve çok sayıda personelle yol açma çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Doğu Anadolu'da kar yerini soğuk havaya bıraktı

Erzurum, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars ve Tunceli'de kar yağışı sonrası soğuk hava etkili oluyor.

Buzlanma, don, sis ve pusun görüleceği bölgede, eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Hayvanlar için doğaya yiyecek bırakıldı

Sakarya, Düzce, Karaman gibi şehirlerde soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan yabani ve sokak hayvanları unutulmadı.

Yeni bir yağışlı sistem bekleniyor

İstanbul başta olmak üzere cuma akşamından itibaren etkili kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli kar yağışının 4-5 gün etkili olacağı tahmin ediliyor.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ramazan Söyleşileri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ramazan Söyleşileri
Ramazan Söyleşileri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close