İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 19°C Nem %81
Türkçe
17 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
17 Şevval 1445
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Giriş Yap

Karadeniz gazı kıyıya ne zaman taşınacak?

28.01.2022    |

Türkiye'nin toplamda 540 milyar metreküp doğal gaz keşfettiği Karadeniz'de, rezervin kıyıya taşınması için çalışma takvimi belli oldu. 

Türkiye'nin üç dev sondaj gemisi Fatih, Kanuni ve Yavuz Karadeniz gazının 2023'te kullanıma sunulması için eş zamanlı çalışma yürütecek. Karadeniz gazını karaya taşıyacak boru hattı haziran ortasında sığ denizden derine uzanacak şekilde serilmeye başlanacak

Türkiye'nin en büyük gaz keşfini gerçekleştiren Fatih, kuyu kazma görevini tamamlarken, kuyu tamamlama işlerinde Kanuni ve Yavuz gemileri yer alacak.

Yavuz sondaj gemisi Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmaya mart ayı sonunda başlayacak.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki 10 ayrı Türkali kuyusundaki işlemlerin bitmesiyle Faz 1 süreci tamamlanacak.

Fatih sondaj gemisi şu anda Türkali-7 kuyusunu kazarken, Kanuni sondaj gemisi Türkali-1 kuyusunda derin deniz kuyu testini gerçekleştiriyor.

Karadeniz'in yaklaşık 170 kilometre açığında bulunan üretim tesisinden karaya doğal gaz taşıyacak boru hattının yapımı öncelikle kıyı kesimden başlayacak.

Sığ deniz kısmındaki altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmasını takiben, sığ deniz kısmında 50 metre derinliğinden başlamak üzere borular deniz tabanına serilmeye başlanacak.

Boruların tamamının yaklaşık 10 ayrı seferde limana getirilmesi planlanıyor. Boruların taşıma işleminin Haziran 2022'ye kadar devam etmesi öngörülüyor.

Üretimde kademeli artış

Karadeniz'de en yüksek üretim seviyesine 2027-2028'de ulaşılması beklenirken, bu dönemde günlük 40 milyon metreküp, yıllık bazda ise yaklaşık 15 milyar metreküp gaz üretilmiş olacak.

AA

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close