İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %81
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Giriş Yap

­Körfez basınında bu hafta 28.01.2022

28.01.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan Uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmasının 42. sine ev sahipliği yapacak

42. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Ezberleme, Okuma ve Tefsir Yarışması'nın Mekke'deki Mescid-i Haram'da 14-25 Mart tarihlerinde düzenlenmesi planlanıyor. Yarışmada derece alanlara beş farklı dalda hediyeler verileceği ve dünyanın dört bir yanından katılımcıların olacağı bekleniyor. Bu yıl ki yarışmaya Kur'an-ı Kerim'in tamamını 7 farklı kıraatla ezberleme kategorisinin de eklendiği duyuruldu.

İlgili Bakanlık, dünya genelindeki hükümet ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim ve işbirliği kurmak için Suudi büyükelçiliklerini aracı olarak kullanacak.

Lübnan Türkiye ile enerji alanında işbirliği yapmak istiyor

Lübnan’dan, şubat başında Türkiye'ye yapılacak ziyarette güneş ve rüzgar enerjisi ile elektrik sektöründe iş birliğinin ele alınacağı bildirildi. Lübnan Dışişleri Bakanı konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, güneş enerjisi, petrol sektörüne yatırım, Lübnan ürünlerinin ihracatı ve iki ülke arasındaki turizm iş birliğinin ziyarette ele alınacak konular olduğunu ifade etti.  Bakan "Türkiye'nin tecrübesinden faydalanılması, Türklerin, güneş ve rüzgar enerjisi ile doğal gazla elektrik üretimi gibi enerji sektörüne yatırım potansiyeli üzerinde durulacak. Türkiye'nin enerji sektöründeki yatırımları iş birliğinin önünü açabilecek bir kapıdır” dedi.

Suudi Arabistan’da yaşayan yabancılar oturma izinlerini online olarak uzatabilecek

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğü Jawazat, seyahatlerinin geçici olarak askıya alınmasıyla karşı karşıya kalan 17 ülkeden gurbetçilerin, oturma izninin geçerliliğini 31 Mart'a kadar gurbetçi ücreti veya başka herhangi bir vize ücreti ödemeden online olarak uzatabileceklerini duyurdu. Bu 17 ülke arasında Endonezya, Pakistan, Hindistan, Türkiye, Lübnan, Mısır, Brezilya, Etiyopya, Vietnam, Afganistan, Güney Afrika, Zimbabve, Namibya, Mozambik, Botsvana, Lesoto ve Eswatini bulunmakta. Hafta başı yapılan açıklamada da, seyahat yasağıyla karşı karşıya olan ülkelerden ve şu anda Krallık dışında olan gurbetçilerin ikamet ve çıkış ve yeniden giriş vizelerinin geçerliliğini otomatik olarak uzatmaya başladığını duyurmuştu.

BAE’de uzay yatırımlarına özel serbest bölge

BAE'nin ilk Uzay Serbest  Bölgesi, Masdar Şehrinde kurulacak ve uzay sektöründeki girişimleri ve KOBİ'leri desteklemek için entegre bir iş ekosistemi oluşturacak. BAE Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, uzay serbest bölgesinin, sürdürülebilirlikte öncü olacak bir uzay teknolojisi merkezi, araştırma ve geliştirme ve uzay sektöründe girişimciliği ilerletmek için işbirliği ortamı oluşturacağı duyuruldu. 

Suudi Arabistan ve Irak elektrik şebekelerini entegre edecek

Suudi Arabistan ve Irak, Suudi Arabistan-Irak İş Forumu sırasında iki ülkenin elektrik şebekelerinin birbirine bağlanmasını öngören bir mutabakat zaptı imzaladı. Suudi tarafı bu anlaşmayla Arap dünyasındaki elektrik sistemlerini birbirine bağlamak için bölgesel bir merkez haline gelme hedefine doğrultusunda bir adım atmış oluyor.

Süveyş Kanalı’nda “yeşil kanal” girişimleri

Süveyş Kanalı’nı idare eden kurum,  artan kirlilik oranlarını azaltmak için, geçtiğimiz günlerde kanalın gelecek yıl “yeşil kanal” ilan edilmesi planını açıklamıştı. 13 Aralık'ta uluslararası çevre sorumluluğunu üstlenme çabalarını ve karbonu azaltmaya katkıda bulunan çevre dostu standartları takip eden transit gemi operatörlerinin teşvik edilmesi kararlaştırılmıştı. Bu karar Süveyş Kanalı'nın çevrenin korunmasını teşvik eden ve destekleyen yeşil bir kanala dönüşmesi için gemileri sıvılaştırılmış doğal gaz ve çeşitli düşük karbonlu yakıt kullanmaya teşvik etmeyi amaçlamakta.

Kirliliği azaltmak için kanal boyunca izleme istasyonlarını aydınlatmak için rüzgar ve güneş yenilenebilir enerjisi kullanılacak. Süveyş Kanalı, denizcilik hattındaki petrol sızıntılarını dağıtan modern ekipmanlarla kanaldaki çevre kirliliğinin etkilerine karşı koyan gemiler tarafından çalıştırılan deniz süpürücüleri aracılığıyla emiliyor.  Petrol sızdıran herhangi bir konteyner gemisinin veya geminin kanalın seyir hattına girmesini önleyen katı düzenlemelerin yanısıra sudaki kirleticileri ölçmek ve izlemek için periyodik numuneler alınıyor.  

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close