İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 18°C Nem %58
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
İşrak
07:23
Giriş Yap

Körfez ekonomi basınından notlar 05.02.2022

05.02.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Umman ve Lübnan gündeminde yer alan ekonomi başlıklarından derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

 Türkiye ve Katar arasında işbirliği

Türkiye'nin Doha Büyükelçilliği, Katar Kalkınma Fonu Yönetimi ile iki ülke arasındaki kalkınma ve insani yardım alanlarındaki iş birliğini ele aldı. Görüşmede, iş birliği yolları ile ortak öneme sahip meselelerin ele alındığı kaydedildi. Türkiye ile Katar arasındaki dış ve uluslararası kalkınma yardımlarına ilişkin iş birliği konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Katar’dan Avrupa’ya gaz tedariki

Muhtemel bir enerji sıkıntısı, ABD'yi Katar'dan doğal gaz ihracatının bir kısmını Avrupa'ya yeniden yönlendirmeyi düşünmesini istemeye sevk etti. Taraflar 31 Ocak'ta Washington'da “küresel enerji kaynaklarının istikrarını sağlama” konusunu görüştü. Planın gerçekleşmesi halinde Katar, Avrupa'nın boru hatlarına bağlanan boşaltma terminallerine gemilerle binlerce kilometre öteden sıvılaştırılmış doğal gaz gönderecek. Ancak tedarikçi tankerlerin sınırlı sayıda olması ve Katar'ın mevcut alıcılarına olan taahhütleri gecikmelere yol açabilir. Katar, 2020'de Avustralya'yı az farkla geride bırakarak dünyanın en büyük ikinci doğal gaz ihracatçısı oldu. Katar'ın ihracatının büyük kısmı Güney ve Doğu Asya'ya gidiyor.

Umman Arap Birliği Zirvesine ev sahipliği yapacak

Arap Birliği Genel Sekreteri, Umman’a yaptığı ziyaretin ilk durağı olarak başkent Maskat'taki Umman Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi. Görüşmede Arap dünyasının genel durumu ve bazı öncelikli bölgesel meseleler ve uluslararası gelişmele ele alındı. Görüşme sırasında yakında Maskat’ın ev sahipliğinde yapılması planlanan zirve hazırlıkları da gözden geçirildi.

BAE’de Kurumlar Vergisi Dönemi

BAE Maliye Bakanlığı, 1 Haziran 2023'ten itibaren, ticari kazançlara yüzde 9 oranında kurumlar vergisi uygulanacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca, yıllık 375.000 Dirhem’e kadar olan kârın Kurumlar Vergisinden muaf olacağını da açıkladı. İstihdam, gayrimenkul ve diğer yatırımlardan elde edilen kişisel gelirler veya lisanslı veya başka bir şekilde ticari veya diğer ticari faaliyetlerden kaynaklanmayan kişiler tarafından kazanılan diğer gelirler de Kurumlar Vergisi’nden muaf olacak.

Suudi Arabistan gelecek teknolojilerine yatırım yapacak

Suudi Arabistan ekonomisini çeşitlendirmek ve petrole olan bağımlılığını azaltmak için blockchain, ve benzeri teknolojilere yeni bir yatırım paketini açıkladı. Bu adımlardan ilki olarak Kuveytli bir firma ile insansız hava aracı geliştirme programı üzerine anlaşma imzalandı.

BAE İş Yasasını değiştiriyor

Ülkede yeni bir iş kanunu yakında yürürlüğe girecek. Yeni BAE İş Kanunu, 1980'den bu yana ülkenin iş kanunlarında yapılan en kapsamlı ve önemli değişiklik. BAE iş mevzuatını, esnek çalışma düzenlemelerinin resmi olarak kurulması ve yasal düzenlemeler gibi çeşitli cephelerde uluslararası en iyi uygulamalarla uyumlu hale getirmek için tasarlandı. 

Petrol fiyatı artarken üretimdeki artış hızı değişmeyecek

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatında son haftalarda görülen sürekli artış eğilimi fiyatı, ham petrolün varil başı fiyatını 90 USD ye getirmişken OPEC üyeleri ve üye olmayanların üretim politikası, önümüzdeki Mart ayında günlük 400.000 varil artışla değişmedi. Üretimi istikrara kavuşturma kararı, Çarşamba günü, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü "OPEC" in 13 üyesini ve onunla ittifak halindeki on ülkenin fiilen gerçekleştirdiği ve ittifakın 25. bakanlar toplantısının ardından geldi. 

Belirlenen üretim kotalarına göre, Suudi Arabistan'daki toplam petrol üretimi önümüzdeki ay 104 bin varil artarak günde 10.331 milyon varile, Cezayir'in üretimi ise yaklaşık on bin varil artarak günde 992 bin varile ulaşacak. Irak'ın üretimi bu aya göre 45.000 varil artışla 4.370 milyon varile ulaşacak ve BAE'nin üretimi 30 bin varil artarak günlük 2.976 milyon varile ulaşacak.

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close