İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14 İkindi16:45
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 20°C Nem %46
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 15.02.2022

15.02.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan pasaportları yeniliyor

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı elektronik pasaportun yürürlüğe gireceğini açıkladı. Elektronik çipli olacak pasaportlar, havalimanlarında ve limanlardaki cihazlara okutulacak. Yeni pasaportların 48 sayfadan oluşacağı ve her sayfada simgelerinin yer alacağı, bu simgelerin pasaportta gizli olacağı ve ancak kızılötesi ışınlar ile gözükeceği belirtildi. Yeni pasaportlar parmak izi ve gizli resimler yardımıyla kolayca ayırt edilebilecek.

Suudi Arabistan ekonomisi  büyüdü

Suudi Arabistan Genel İstatistik Kurumu verilerine göre, ülkede reel gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) 2021’in son çeyreğinde yüzde 6,8 büyüyerek, yıllık yüzde 3,3’lük bir büyüme oranına ulaştı. Söz konusu verilere göre, Suudi Arabistan’da 2021’in dördüncü çeyreğinde reel GSYİH, 2020 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 6,8 arttı. ASTAT, büyümenin petrol faaliyetlerindeki yüzde 10,8’lik ve petrol dışı faaliyetlerdeki yüzde 5’lik bir artıştan kaynaklandığını bildirdi. Veriler, Suudi Arabistan’daki petrol dışı faaliyetlerin reel GSYİH içindeki payının 2020’ye kıyasla 2021’de yüzde 6,6 arttığını da gösteriyor.

Bahreyn’den ömür boyu oturma izni

Bahreyn, vasıflı kişileri, girişimcileri ve yatırımcıları çekmek için yeni bir tür kalıcı oturma vizesi uygulamaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından süresiz olarak yenileneceği açıklanan ‘Altın İkamet Vizesi’, Bahreyn’de çalışma hakkı, sınırsız giriş ve çıkış hakkı ve yakın aile üyeleri için ikamet hakkını içeriyor. Körfez ülkelerindeki yabancıların istihdama bağlı olarak yalnızca birkaç yıl geçerli olan yenilenebilir vizeleri bulunuyor ve bu da kalış sürelerini sınırlıyor.

Altın İkamet Vizesi, Bahreyn’in rekabet gücünün artırılmasına, çeşitli ekonomik, yatırım ve hizmet sektörlerinde kalkınma yollarının desteklenmesine ve yeteneklerin ülkeye çekilmesine katkıda bulunacak. Vizeye hak kazanmak için, bir kişinin Bahreyn’de en az beş yıl ikamet etmesi ve ayda en az 2 bin Bahreyn dinarı (5 bin 300 dolar) maaş alması gerekiyor. Belirli bir değerin üzerinde mülk sahibi olanlar ve belirli kriterleri sağlayan çok yetenekli kişiler de buna hak kazanacak.

Katar ve BAE İşbirliği sürecini değerlendiriyor

Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) , geçen yıl Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi'nde imzalanan Ula Bildirisi'ni hayata geçirecek mekanizmaları görüştüğü belirtildi.  İki ülkeden heyetler Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi.

Taraflar, KİK Zirvesi'nden sonra üçüncü kez gerçekleşen görüşmede, Ula Bildirisi'ni hayata geçirecek mekanizmaları ve prosedürleri ele aldı.  Heyetler ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çıkarlara hizmet edecek çalışmaların artırılmasının önemine vurgu yaptı.

BAE’de Yusor Ağacı ile ilgili ümitler

BAE'ye özgü bir ağacın kanser hastalığının yayılmasını engellemesine yardımcı olabileceğine dair ümitler bu konudaki araştırmaları hızlandırıyor. Yusor ağacı, yüzlerce yıldır bölgede bulunan ve eski Mısırlılar ve Ürdün'ün Bedevileri için geleneksel ilaç ve verimli bir yağ kaynağı olarak biliniyordu. Bugünlerde ise bilimsel olarak Moringa peregrina olarak bilinen ağaç, potansiyel kanser hücresi öldürme özellikleri nedeniyle yeni araştırmaların odağı haline geldi.

Laboratuvar testleri sırasında araştırmacılar, ağacın özlerinin meme kanseri hücrelerinin ve kolon kanseri hücrelerinin çoğalmasını önleyebildiğini buldu. Ekstraktlar ayrıca kanser hücrelerini de öldürdü. Bu araştırmalar büyük umut vaat etse de, Moringa peregrina'nın kanser önleyici özelliklerini daha iyi anlamak için ekstraktlardaki çeşitli kimyasalların ayrılması ve analiz edilmesi için ileri ve klinik araştırmalara ihtiyaç duyulmakta.­

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bir Haberimiz Var
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bir Haberimiz Var
Bir Haberimiz Var Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close