İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:26 Güneş06:02 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 18°C Nem %87
Türkçe
17 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
17 Şevval 1445
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 19.02.2022

19.02.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Dubai gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye BAE arasında 13 yeni anlaşma imzalandı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında savunma sanayii, sağlık, iklim, sanayi, teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara, deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanında 13 anlaşma imzalandı. Söz konusu anlaşmalar arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İşbirliği, Sanayi ve İleri Teknolojiler Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Kültürel Alanda İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, Tarımsal İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı, Kara ve Deniz Taşımacılığı Alanlarında İşbirliği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü, Savunma Sanayii İşbirliği Toplantılarının Başlatılmasına İlişkin Niyet Mektubu, Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü, sayılıyor.

BAE yeni bir doğal gaz rezervine ulaştı

Abu Dhabi'nin devlete ait petrol ve gaz şirketi Perşembe günü, emirliğin kuzeybatısında bulunan bir açık deniz bölgesinde 1,5 ila 2 trilyon standart fit küp gaz keşfettiğini duyurdu. Abu Dabi'nin başkenti olduğu Birleşik Arap Emirlikleri, geçen yıl sınırları içinde “net-sıfır” emisyon hedefleri vaadinde bulunurken, aynı zamanda yurtdışında fosil yakıt ihracatını sürdüren dünyadaki diğer ülkelere katılan ilk Körfez Arap devleti olmuştu.

4. Arap Sürdürülebilir Kalkınma Haftası başladı

Kalkınma Haftası, "Sürdürülebilir İyileşme için Birlikte" temasıyla başlatıldı. Üç gün sürecek etkinliklerde, sürdürülebilir kalkınma için Arap Bilim ve Teknoloji Ağı'nın lansmanı yapılacak, gençlik ve topluluk girişimlerinin iklim olgusu ve açlığı sona erdirmek için Arap girişimlerinin başlatılması üzerinde durulacak. 

Riyad Ekonomik Forumu tarihi açıklandı

Riyad Ekonomik Forumu'nun 10. oturumu 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Oturuma çok sayıda hükümet yetkilisi, akademisyen, ekonomi uzmanı ve iş adamı katılım sağlayacak. Riyad Ekonomik Forumu oturumu, yeni çalışma alanları beklentileri ve zorluklarını incelemek, ücretler ve vergilerde düzenleme ve uyumlu sektörlerin önemini ele almayı amaçlıyor. Oturumda ayrıca, Suudi şehirlerini demiryolları ile birbirine bağlamak ve turizm ve lojistik hizmetlerinin gelişimini artırarak yatırım fırsatlarının ele alınması hedefleniyor.

Dubai karbon emisyonunu düşürmeyi hedefliyor

Dubai Enerji Yüksek Konseyi, BAE'nin 2050 net sıfır hedefinin bir parçası olarak karbon emisyonlarını 2030'un sonundan önce yüzde 30 azaltma planlarını onayladı, ancak herhangi bir ayrıntı vermedi. Bununla birlikte, önemli bir değişiklik, 2020'nin sonlarında faaliyete geçen kömür santralinin daha düşük karbonlu bir yakıt yerine gazla çalışacak şekilde dönüştürülmesi. Dubai, tek kullanımlık plastik poşetlere de ücret getirecek.

Katar bu yıl da Arapça Türkçe arasındaki tercümelere ödül verecek

Katar Çeviri ve Uluslararası Anlayış Ödülü, 2022 yılında 8. kez başvuru kabul etmeye başladı. Başvurular Ağustos ortasına kadar devam edecek. 2015 yılında başlatılan ödül programı, mütercimleri onurlandırmayı ve dünya ulusları arasındaki dostluk ve işbirliği bağlarını güçlendirme ve insanlar arasında bağlantı kurma gibi takdirleri amaçlıyor. 

Ödülün ilk yılında Türkçe, sonra sırasıyla İspanyolca, Fransızca, Almanca, Rusça, Farsça ve Çince seçilerek, Arap kültürü ile farklı kültürler arasındaki iletişimi geliştirmeye devam etmesi amaçlanmıştı. 2022 yılında 8.si  düzenlenen ödül programında bir kez daha Türkçe ana dil olarak seçildi. 8. Ödül programına dahil edilen diller ise Endonezya, Kazakça, Romence, Svahili, Vietnamca olarak duyuruldu. Bu dillerden Arapçaya ya da Arapçadan bu dillere yapılan çevrilmiş eserler ödül için başvurabilecek.

10. Helal Katar Festivali başlıyor

21-26 Şubat tarihleri arasında 10. Helal Katar Festivali yapılacak. Açıklamada “Festivalin teması, Katar çöllerinin derinliklerinden gelen mirasımızın farklı bir özelliği olan koyun ve keçi yetiştiriciliği etrafında odaklanıyor” denildi. Helal Katar Festivali, yetiştiricilere en iyi hayvan türlerini ve en güzel koyun ve keçileri sergilemek ve elde etmek için bir platform ve ayrıca hayvancılık üretimini iyileştirmek ve ilgili endüstrileri geliştirmek için rekabet ve motivasyon sağlamayı amaçlıyor. Katar kültürünün önemli bir yönü olarak hayvancılık ve ticarete odaklanan önceki festivaller, çok sayıda ziyaretçiyi çekiyor. 2020 yılında düzenlenen bir önceki festivalde müzayede, yarışma ve sergilerin yanı sıra, Sadu işleminin veya geometrik şekillerdeki nakışların ve diğer el sanatlarının sergilendiği bir Bedevi çadırları, yemek tezgahları ve geleneksel el sanatları da yer almıştı. ­

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Divan-ı Aşk
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Divan-ı Aşk
Divan-ı Aşk Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close