İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:52 Akşam19:51 Yatsı21:18 İmsak04:43 Güneş06:15 İşrak06:55 Öğle13:09
Hava - Hava durumuAçık 24°C Nem %47
Türkçe
7 Şevval 1445 16 Nisan 2024 Salı
7 Şevval 1445
Öğle
13:09
İkindi
16:52
Akşam
19:51
Yatsı
21:18
İmsak
04:43
Güneş
06:15
İşrak
06:55
Giriş Yap

Singapur camilerinde manevi bahar ve Mirac coşkusu

27.02.2022    |

Manevi bahar mevsimi üç aylar, Singapur camilerini şenlendirdi. Çoğu Malay asıllı olan Singapur Müslümanları bu mevsimde khayr hasenat yapmaya, çocukları hediyelerle sevindirmeye, camilerde düzenlenen etkinliklere ailecek katılmaya özen gösteriyor.

Recep ayının başından itibaren Müslümanlar birbirlerini “Selamat Menyambut Rajab” yerel tabiriyle Recebi şeriflerini tebrik ediyor. Birbirlerine Peygamber Efendimiz’e (SAS.) nisbet edilen “Allah’ım! Bize Receb'i ve Şa'ban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır” anlamında duanın Malaycası olan “Ya Allah berilah berkat kepada kami dalam bulan Rejab dan bulan Syaaban dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadan.” sözlerini söylüyorlar.

Singapur’un tüm camilerinde Cuma hutbesi Peygamber Efendimiz’in (SAS.) İsra ve Mirac mucizesini ele alıyordu. Yerel tabirle kimi zaman “Israk ve Mikraj” kimi zaman “İsra’ ve Mi’raj” şeklinde ifade edilen bu olayın, dört hürmetli ayın biri olan Recep ayının 27. gecesinde gerçekleştiğine değinildi. Bu gece verilen nimetlerden olan 5 vakit namaza ve Bakara suresinin son iki ayetindeki dualara dikkat çekildi. Namazın müminin miracı olduğu, Allah’la en yakın yerin secde hali olduğu vurgulandı.

Singapur’da üç aylar boyunca her camide günün farklı saatlerinde farklı etkinlikler düzenleniyor. Bedok semtinde yer alan Alkaf Kampung Melayu camiinde her perşembe akşam namazının ardından Kur’an kıssaları, Tıbbı Nebevi, hadis konularında altı farklı üstazın rehberliğinde “tahlil” etkinliği gerçekleştiriliyor.

Haftada bir gün duha vaktinde üstazeler tarafından hanımlara yönelik sohbet düzenleniyor. Haftada bir gün de öğle namazının ardından tefsir sohbeti verilerek salavatlar getiriliyor. Üstaz ve üstaze kavramları, Singapur’da medrese eğitimi görmüş ve İslami ilimlerde ihtisas yapmış kimselerin ünvanı.

Singapur’un miras eserleri arasında yer alan Sultan Camiinde Recep ayı boyunca her gün ikindi namazının ardından “Tahlil Akbar” etkinliği düzenleniyor. Bu etkinlik kapsamında caminin imam ve müezzinlerinin de arasında bulunduğu ülkenin önde gelen üstazları tarafından Kur’an tilaveti yapılıyor. “Yüce Vahyin Yankısı” anlamında “Gema Wahyu Perdana” ismi verilen bu etkinliğin Mirac Gecesinde, başlayıp 28 Şubat Pazartesi akşam namazının ardından hatim duasıyla sona ermesi planlanıyor. Etkinlik önceden yer ayırtan kişiler tarafından camide takip edilebildiği gibi caminin sosyal medya hesabından canlı yayını takip etmek de mümkün.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
İdeal İletişim
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
İdeal İletişim
İdeal İletişim Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close