İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:00 Yatsı21:29 İmsak04:28 Güneş06:03 İşrak06:43
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %66
Türkçe
15 Şevval 1445 24 Nisan 2024 Çarşamba
15 Şevval 1445
İşrak
06:43
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:00
Yatsı
21:29
İmsak
04:28
Güneş
06:03
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 14.03.2022

14.03.2022    |

Körfez basını ve gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Medine’de 21. Hac ve Umre Forumu

Medine-i Münevvere, bu yıl 21. si düzenlenen Bilimsel Hac, Umre ve Ziyaret Araştırmaları Forumu'na ev sahipliği yapıyor. “Hac, Umre ve Ziyaret Sisteminde Dijital Dönüşüm” temasıyla toplanan iki günlük foruma Hac, Umre ve ziyaret çalışmalarına ilgi duyan akademik araştırmacılar, dijital dönüşüm uzmanları ile kamu ve özel sektör, finans ve eğitim kurumlarının temsilcileri ve gençlik liderleri katılıyor. Bu yıl ki Foruma toplam altı oturumda 30 bilim insanı ve uzman katılıyor. Ayrıca gençlik oluşumları arasında, Hac üzerine bir teknoloji geliştirme yarışması düzenleniyor. 

Mescid-i Haram’da ziyaretçilere eğitim ve dil desteği

Harameyn-i Şerifeyn İşlerinden Sorumlu İdare tarafından yönetilen Tercüme Birimi, Mekke'deki Mescid-i Haram’ın kadın ziyaretçileri için birçok eğitim kursu ve farkındalık programı çevirisi sunuyor. Ayrıca, idari yayınların tercümesinin yanı sıra, yakın zamanda İslam'a giren kadınlara dini eğitim de verilmekte. Birim, Mescid-i Haram’daki kadın ziyaretçiler ve hacılar için 2021 yılında, Özbekçe, Farsça, İngilizce, Fransızca, Urduca ve Türkçe dahil olmak üzere birçok uluslararası dilde 2.500'den fazla eğitim çemberi düzenledi. Ayrıca, eğitim materyallerinin ve broşürlerin tercümesi Cuma günleri hutbelerin canlı yayınını radyo frekansları aracılığıyla dinlemeleri için barkodlar ve destekleyici kulaklıklar dağıtmakta.

Riyad’da Savunma Fuarı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’daki Savunma Fuarı, 6-9 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi. 42 farklı ülkeden yaklaşık 600 firmanın katıldığı Rıyad Savunma Fuarı, ağ oluşturma, işbirliği, bilgi paylaşımı ve yeniliklerin keşfi için bir platform sağlamak üzere uyarlandı. Savunma Fuarı, 3KM uzunluğunda bir pist ve statik uçaklar için uygun alanların bulunduğu 800.000 metrekarelik bir yer kaplıyor. 

Gazzeli mühendis solar gıda kurutucusu geliştirdi

Yenilenebilir Enerji Mühendisliği Bölümü mezunu Hanadi Abu Harbid, “Güneş Gıdası” adını verdiği solar gıda kurutucu projesinin bir parçası olarak üretebildiği birçok tarım ürününü geçen ay düzenlenen bir etkinlikte ziyaretçilerin beğenisine sundu. Projenin amacı elektrik kesintileri nedeniyle soğutucuların etkili kullanılamadığı yerlerde gıda ürünlerini kurutmak için pratik ve gerçekçi bir çözüm bulmak. Filistin'de bir ilk olan projenin fikri, enerji kaynaklarını toplamak için iki sistemi birleştiren hibrit havalı güneş ısıtıcısı kullanarak meyve, sebze ve otlar gibi tarımsal gıdaları güneş enerjisiyle kurutmak. İlk sistem hava güneş kollektörü, ikinci sistem ise cihazın verimini tamamen yükseltmek ve enerji tüketimini azaltmak için ısı pompasından oluşuyor.

Gazze'de aromatik otlar gibi kuru gıda ürünlerine, hurma, kayısı, kuru üzüm ve incir gibi meyvelere, domates ve diğer bakliyat gibi sebzelere talep yüksek. Abu Harbid, kurutma işleminin tarımsal ürünlerin mevsimselliğinin üstesinden gelmek için önemli olduğunu ve gıda muhafazası için kullanılan küresel yöntemlerden biri olduğunu açıkladı.

Kurutulmuş gıda maddeleri, üretim maliyetleri daha düşük olduğu için ithal ürünlere göre daha ucuz. Kurutma işlemi, ilave şeker veya toksik kükürt kullanılarak herhangi bir kimyasal işlem içermiyor. Süreç, gıda maddelerinin besin değerini enerji verimli bir şekilde koruyor.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close