İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 20°C Nem %41
Türkçe
18 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
18 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Giriş Yap

Dünyada Teravih namazı coşkusu

02.04.2022    |

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar Ramazan ayının ilk teravih namazı için camilere koştu. Yan yana saf tutan mü'minler Ramazan ayının heyecanını yaşadı. Bazı camilerde yer kalmazken avlularda namaz eda edildi.

Avustralya

Avustralya’da yaşayan 600 binden fazla Müslüman, ülke genelindeki cami, mescit ve geçici mekanlarda ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Azerbaycan

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Türk Şehitliği camisine giden vatandaşlar, ilk teravih namazı ile ramazanın coşkusunu yaşamaya başladı.

Balkan Müslümanları ilk teravih için camilere akın etti

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’da Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde teravih namazı öncesi vaaz verildi. 

Karadağ

Karadağ’da 130 camide ilk teravih namazı kılındı. Başkent Podgoritsa’da Osmanagiç ve Staridoganjska camilerinde de teravih namazı eda edildi.

Camilerinin minareleri kandillerle süslendi.

Sırbistan

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Bayraklı Camisi'nde de müminler ramazanın ilk teravih namazı için buluştu. Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesi Novi Pazar'da (Yeni Paza) Şehid-Abdulaziz Camisi'nde de Türkiye'den gelen hafızların iştirakiyle hatimle namaz kılındı.

Kosova

Kosova Priştina'da müminler Sultan Mehmet Fatih Camisi'nde saf tuttu.

Tunus

Ülkede ilk teravih namazı kılındı. Başkent Tunus’un merkezinde yer alan Zeytune Camii'nde kılınan namazın ardından toplu halde dua edildi.

Sudan

Sudan'daki Müslümanlar ramazanın ilk teravih namazını kıldı. Sudanlılar, başkent Hartum'daki büyük camilerden Nur, Ulu Cami ve Senhuri gibi büyük camileri doldurdu.

Özbekistan

Özbekistan'da Müslümanlar, ülke genelindeki 2 binden fazla camide ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Başkent Taşkent sakinleri, başta Kökça, Hazret İmam, Minar ve İslam Ata Camileri olmak üzere kent genelindeki 120 camide teravih namazını kılmak için saf tuttu.

ABD

ABD'nin başkenti Washington DC civarında yaşayan yüzlerce Müslüman, bir araya gelerek Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Maryland, Washington ve Virginia'dan çok sayıda kişi ilk teravih namazını kılarak, ramazan ayına erişmenin sevincini yaşadı.

Arjantin

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Al Ahmad Camisinde Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

İngiltere

Başkent Londra Merkez Camii'nde son 2 senenin aksine kalabalık bir cemaatle ilk teravih namazı kılındı.

İsviçre

İsviçre'de Müslümanlar, ramazanın ilk teravih namazını kıldı. Cenevre kentinde yaşayan Müslümanlar, ilk teravihe katılmak için buradaki camilere yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 400 bin Müslümanın yaşadığı İsviçre'de, nüfusun yüzde 5,4'ünü Müslümanlar oluşturuyor.

Rusya

Rusya'nın başkenti Moskova'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Ramazanın başlaması dolayısıyla, Moskova'da yaşayan Müslümanlar Merkez Camisi'ni doldurdu.

Moskova'daki Müslümanlar, iki yıl aradan sonra birlikte teravih namazı kılmanın sevinci ve coşkusunu yaşadı. Cemaatin teravih namazına yoğun ilgisi nedeniyle cami önündeki caddede trafik yoğunluğu oluştu.

Irak - Kerkük

Kerküklüler, kent merkezindeki Bağdat yolu semtindeki Büyük Nur Camisi'nde ilk teravih namazlarını kıldı. Cemaat, namazın ardından Türkçe, Arapça ve Kürtçe dualar etti.

Mısır

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Seyyide Nefise Camii'nde, ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Almanya

Almanya'da ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Berlin'deki Şehitlik Camisi'ne gelenler, ramazan ayı ve orucun faziletlerinin konu edildiği vaazını dinledi, ardından teravih namazı kılıp dua etti.

Ukrayna

Ukrayna'da yaklaşık 1 milyon Müslüman, bu yıl ramazanı savaş şartlarında karşılıyor.

Kudüs

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da Ramazanın ilk teravih namazı eda edildi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Harem-i Şerif'e çıkan dar sokakları, caddeleri ve çarşıları Ramazan için rengarenk ışıklar ve kandillerle süslendi.

AA

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close