İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:53 Yatsı21:20 İmsak04:39 Güneş06:12 İşrak06:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %69
Türkçe
9 Şevval 1445 18 Nisan 2024 Perşembe
9 Şevval 1445
İşrak
06:52
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:53
Yatsı
21:20
İmsak
04:39
Güneş
06:12
Giriş Yap

Körfez gündeminde bu hafta 05.04.2022

05.04.2022    |

Körfez basını ve gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Ramazan süsleri ilgi görüyor

Ramazan her yerde olduğu gibi Suudi Arabistan'da da coşkuyla karşılandı.  Evler Ramazan temalı süslemelerle kaplanıyor. Bu süslemeler arasında çeşitli boyut ve renklerde fenerler, parıldayan ışıklar, hilal aylar, tekstil ürünleri ve geometrik desenler yer alıyor.

BAE 1 Milyar öğün kampanyası

Ramazan ayının başlaması ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından “Bir Milyar Öğün” adıyla bir insani yardım kampanyası başlatıldı.

Dünya çapında 50 ülkedeki yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine bir milyara yakın gıda desteği sağlamayı amaçlayan Bir Milyar Öğün kampanyasının sloganı ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ olarak belirlendi. Geçen yıl Ramazan ayında da benzer bir çalışma yapılmış burada hedeflenen 100 Milyon Öğün aşılmış, tamamı dünyanın çeşitli ülkelerinde dağıtılan 220 milyon öğün sağlamak için yeterli miktarda bağış toplanmıştı. Bir Milyar Öğün girişimiyle, dünyanın ihtiyaç sahibi olan birçok bölgesinde, başta çocuklar, mülteciler, yerinden edilmiş kişiler, afet ve kriz mağdurları olmak üzere zayıf gruplarda, açlık ve yetersiz beslenme ile mücadeleye katkıda bulunmak için toplam öğün sayısının bir milyar öğüne tamamlanması için çalışmalar yürütülecek.

Katar ve Mısır arasında ortak yatırım anlaşması

Katar, bir dizi yatırım ve ortaklık konusunda Kahire ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Doha ve Kahire yaptıkları ortak açıklamada, istişarenin sürdürülmesi, her alanda iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla iki ülkenin dışişleri bakanlarının başkanlığında ortak bir komite kurma kararı aldıklarını duyurmuştu. Açıklamada, ekonomi ve yatırım iş birliğinin güçlendirilmesi çerçevesinde tarafların Mısır'da ilerleyen dönemlerde bir dizi yatırım ve ortaklık anlaşmasına vardığı belirtildi.

Mısır’dan su için uluslararası iş birliği çağrısı

Mısır, dünyanın çeşitli ülkelerinde su ve çevreyle ilgili ulusal planların güncellenmesi çağrısında bulundu. Mısır Sulama Bakanı, Orta Doğu ve Kuzey Afrika İklim Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Su Kıtlığı ve Göç” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, çevre, afet riskinin azaltılması ve göç alanlarındaki küresel etkinlikler ve girişimler arasındaki entegrasyonun güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Beşinci Kahire Su Haftası ve önümüzdeki kasım ayında düzenlenmesi planlanan İklim Konferansı’nın (COP27) yanı sıra, Mayıs ayında New York'ta Uluslararası Göç İnceleme Forumu'nun toplanması bekleniyor. Mısır'daki işgücünün yüzde 40'ının ana gelir kaynağı tarımla ilgili. Mısır’da kişi başına düşen su miktarı yılda yaklaşık 560 metreküp olduğu için su kıtlığı sınırına yaklaşıyor. Mısır bu zorlukların üstesinden gelmek için 2037 yılına kadar su kaynakları için ulusal bir plan geliştirmeye çalıştı.

Suudi Arabistan çip geliştirme programı başlattı

Suudi Arabistan, elektronik çip tasarımı ve yerelleştirme alanında araştırma ve geliştirmeyi desteklemek ve kadroları daha nitelikli hale getirmek için bölgede türünün ilk örneği olan Suudi Yarı İletken Programı’nı başlattığını duyurdu. Program, elektronik çip teknolojilerinde bilimsel araştırmalar yapmayı ve Suudi Arabistan’da yarı iletken endüstrisinin yerelleşmesini desteklemek için tasarım ve üretim alanını nitelikleştirmeyi amaçlıyor. Program ayrıca Suudi üniversitelerindeki araştırmacılara, tasarımları için gerekli araçları sağlayarak ve yüksek üretim maliyetlerini destekleyerek en son teknolojilerle elektronik çipler üretme fırsatı veriyor.

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bir Haberimiz Var
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bir Haberimiz Var
Bir Haberimiz Var Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close