İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:37 Güneş06:10 Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %86
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
Giriş Yap

Dünyada Kadir Gecesi böyle idrak edildi

28.04.2022    |

 

Kadir Gecesi'nde tüm dünyadan Müslümanlar, camilerde bir araya geldi. Birçok ülkede camilerde Kadir Gecesi coşkusu yaşandı. İlahiler okundu, dualar edildi.

Mekke ve Medine

Kabe ve Mescid-i Nebevi'de Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni teravih namazları ve dualarla ihya etti. Kabe ve Mescid-i Nebevi'yi kapsayan Haremeyn-i Şerifeyn İdaresinden yapılan açıklamada, "Allah'ın evini ziyarete gelenlere ve Medine'deki Mescid-i Nebevi ziyaretçilerine tam bir hizmet verilmesi için Haremeyn yönetimi tarafından yoğun çalışmalar yapıldı." ifadeleri yer aldı.

Kabe'nin umrecilerle, Mescid-i Nebevi'nin de ziyaretçilerle dolup taştığı belirtilen açıklamada, Müslümanların Kadir Gecesi'ni teravih namazları, dualar ve salavatlarla Allah'a karşı huşu içerisinde geçirdiği kaydedildi.

Kudüs

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Kudüs'te ihya edildi. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı dolduran binlerce kişi, burada namaz kılıp dua etti.

BAE

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Şeyh Zayid Camisi'ne akın etti.

Irak

Irak'ın Musul kentindeki vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için Muhammed el-Emîn Camisi'ne akın etti. Camiyi dolduran binlerce kişi, burada namaz kılıp dua etti.

Kadir Gecesi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta ihya edildi. Abdulkadir Geylani Camisi'ni dolduran binlerce kişi, burada namaz kılıp dua etti.

Irak'ın Kerkük kentindeki camilerde de özel programlar gerçekleştirilerek idrak edildi.

Sudan

Sudan'da binlerce kişi, Kadir Gecesi'nde camileri doldurdu.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" Kadir Gecesi dolayısıyla başkent Hartum'daki büyük camilerde kalabalık cemaatle programlar düzenlendi. Bazı Müslümanlar, gecenin manevi atmosferinden etkilenerek göz yaşı döktü. Kadir Gecesi, Sudan'ın başkenti Hartum'da ihya edildi. Sudanlılar, Sayeda Sanhori Camisi'nde namaz kılıp dua etti.

Tunus

Tunus'un Kayravan kentinde Kadir Gecesi dolayısıyla tarihi Sidi Ukba Ulu Camisi'nde program düzenlendi. Tunuslular, camide kılınan teravih namazının ardından dua ve ibadetler eşliğinde geceyi idrak etti.

Kırgızistan

Kırgızistan'da Kadir Gecesi'ni idrak etmek isteyen Müslümanlar camileri doldurdu. Abdulkerim Satuk Buğra Han Camisi dolup taştı. Cemaat, hatimle kılınan teravih namazının ardından sahura kadar vaaz ve okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Kazakistan

Kazakistan’da 2 yıl boyunca Kadir Gecesini evlerinde idrak eden vatandaşlar bu sene camilere akın etti.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kadir Gecesi dua ve namazlarla idrak edildi. Başkent Lefkoşa'daki Hala Sultan Camisi'nde, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" Kadir Gecesi dolayısıyla program düzenlendi.

Azerbaycan

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Kadir Gecesi dolayısıyla program düzenlendi.

Mısır

Mısır'ın başkenti Kahire'deki El-Ezher Camisi'nde Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi'ni idrak etti. Farklı yaş gruplarından binlerce Mısırlı Müslüman, teravih namazını eda etmek ve Kadir Gecesi ibadetlerini yapmak için El-Ezher başta olmak üzere ülkedeki camilere akın etti.

Kuveyt

Kuveyt'in başkenti Kuveyt'teki Sulaibikhat bölgesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Al-Ghanim and Al-Kharafi Camisi'nde program düzenlendi. Vatandaşlar, camide kılınan teravih namazının ardından dua ve ibadetler eşliğinde geceyi idrak etti.

Balkanlar

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan’da yaşayan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı olan" Kadir Gecesi vesilesiyle camileri doldurdu. Ülkenin kuzeybatısındaki Banja Luka'da yaşayan Müslümanlar da tarihi Ferhadiye Camisi'nde okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlit eşliğinde huzur buldu.

ABD

ABD'nin New Jersey eyaleti Cliffside Park kasabasındaki Türk camisinde Kadir Gecesi idrak edildi.

Almanya

Almanya’da yaklaşık 2 binin üzerinde cami ve mescitlerde, Kadir Gecesi dolayısıyla programlar düzenlendi.

Rusya

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kadir Gecesi dolayısıyla Moskova Merkez Camisi'nde program düzenlendi. Vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.

AA

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close