İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23 İmsak04:35 Güneş06:09 İşrak06:49
Hava - Hava durumuHafif Yağmurlu 13°C Nem %93
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
İmsak
04:35
Güneş
06:09
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 02.06.2022

02.06.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz. 

BAE-Türkiye arasında ortaklık ve İşbirliği trafiği

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı başkanlığındaki heyet, Ankara’da ekonomik ve ticari işbirliği imkanlarını ve daha önce iki ülke arasında imzalanan 12 anlaşmanın işleyişine ilişkin detayları görüşmek üzere temaslarda bulunurken, BAE ve Türkiye heyetleri de savunma alanlarındaki işbirliği imkanlarını görüşmek üzere BAE’nin başkenti Abu Dabi’de bir araya geldi. Görüşmede, ikili ve bölgesel konuların yanı sıra iki ülke arasında askeri ve savunma alanlarında işbirliğini artırmanın ve bölgede barış ve güvenliğin korunmasına katkıda bulunmanın yolları ele alındı.

 

Umman’da Yeşil Hidrojen Zirvesi

Bu yılın sonlarında Maskat'ta gerçekleşecek olan 2. Yeşil Hidrojen Zirvesi hazırlıkları sürüyor. 5 - 7 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Umman Kongre ve Sergi Merkezi (OCEC) Maskat'ta gerçekleştirilecek olan GHSO 2022, Umman’ın yeşil hidrojen üreticileri arasında yer almak için kararlılığını gösteriyor. 

 

Kuveyt’in en büyük çadır çarşısında yangın

Kuveyt'in başkentindeki en büyük çadır çarşısında yangın çıktığı bildirildi. Ülkenin resmi ajansı KUNA'da yer alan habere göre, başkent Kuveyt'in güneyindeki Er-Ray sanayi bölgesinde bulunan çadır çarşısında henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Birçok çadır ve plastik maddenin bulunduğu iş yerlerine sıçrayan yangına 5 itfaiye ekibinin müdahale ettiği, yangın sonucu 4 bin metrekarelik alanın yandığı belirtildi. Haberde, büyük hasara yol açan yangında can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

  

Gazze’deki bal üretiminde dikkat çekici düşüş

Gazze Şeridi, kıyı yerleşim bölgesi boyunca tarım arazileri ve bahçelere akın eden arılarda büyük bir düşüşe tanık oluyor. Gazzeliler, arı nüfusunun azalmasını sınır bölgelerindeki arı kovanlarının ve çiçek açan ağaçların yakınlarındaki zehirli pestisitlere bağlıyor. Bal üretimi Gazze Şeridi'nde önemli bir tarım alanını temsil ediyor. Aynı zamanda, yalnızca çiçekli bitkilerin nektarına erişim gerektiren en ucuz ürünlerden biri. Gazze Tarım Bakanlığı'na göre, 2022 yılının ortalarına kadar gerçekleşem bal üretiminde bir düşüş görüldü.  Önceki yıllarda yılın ilk beş ayı için ortalama 200 ton olan üretim 2022 yılının ilk beş ayında 50 tonda kaldı.  

 

BAE, Mısır ve Ürdün sürdürülebilir ekonomik ortak

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Ürdün yeni bir endüstriyel yatırım projesini duyurdular. Üç ülke, Abu Dabi'de Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme için Endüstriyel Ortaklığı imzaladı. Ortaklık, BAE için Varlık Fonu işlevi gören ADQ tarafından 10 milyar dolarlık bir fon tahsisine dayanıyor. Ülkeler  gıda, tarım, gübreler, ilaç, tekstil, mineraller, petrokimya sektörlerine yatırım yapacak. Emirlik Haber Ajansı'na göre, anlaşmanın amacı Arap dünyasında endüstriyel işbirliğini artırmak. Mısır devlet haber kuruluşu Al-Ahram, ortaklığın "ekonomik güvenliği artırmak ve üç ülkeyi fiyat dalgalanmalarından korumak için esnek tedarik zincirlerini güvence altına almaya" da odaklanacağını bildirirken, Ürdün devlet kaynakları ise, anlaşmanın kısa vadede buğday, arpa ve mısır üretimi de dahil olmak üzere gıda güvenliğine odaklanacağını ayrıca hayvancılık, ilaç güvenliği, gıda üretimi ve alüminyum, cam ve kumaş gibi malzemeler üretme konusunda da işbirliğine yol açacağını duyurdu. 

Kuveyt’ten yeni ikamet paketi

Ulusal Meclisin İçişleri ve Savunma Komisyonu, yatırımcılara ilk kez 15 yıllığına, gayrimenkul alanlara ve Kuveytli kadınlarla evlenenlere ve Kuveyt’li bir anneden doğan çocuklara 10 yıl süre ile oturma izni verilmesi ile ilgili bir tasarıyı onayladı. Yürürlüğe girebilmesi için Millet Meclisi tarafından onaylanması ve hükümet tarafından imzalanması gereken yasa tasarısında, yabancıların beş yıla kadar düzenli oturma izni alabilecekleri, ancak ikametgahlarının sona ermesi ve yenileme taleplerinin kabul edilmemesi halinde ülkeyi terk etmeleri gerektiği belirtiliyor. Kuveyt'te düzenli olarak ikamet eden tüm yabancılar, altı aydan fazla ülke dışında kalmamalıdır, aksi takdirde ikamet iptal edilir. Yatırımcılar, gayrimenkul sahipleri ve Kuveytli kadınların çocukları bu koşuldan muaf. Ev hizmetlerinde çalışanlar için ise yurt dışında en uzun kalma süresi dört ay. 

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bir Haberimiz Var
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bir Haberimiz Var
Bir Haberimiz Var Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close