İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:39 Güneş06:12 Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:53 Yatsı21:20
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %79
Türkçe
10 Şevval 1445 18 Nisan 2024 Perşembe
10 Şevval 1445
Yatsı
21:20
İmsak
04:39
Güneş
06:12
İşrak
06:52
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:53
Giriş Yap

Arafat Duası

Özel Haber
Özel Haber
27.06.2023    |

Hocamız, Gönül dostumuz, Mürebbi'miz Mahmud Es'ad Coşan'ın 1 Temmuz 1990 tarihinde Hacc vazifesinde Arafat’ta yaptığı duayı istifadenize sunuyoruz.

 

Ve ezzin fi’n-nâsi bi’l-hacci hitabını duyarak, senin nasip etmenle bu diyarlara haccetmeye niyet edip geldik; şu haccımızı kabul eyle yâ Rabbi! Kusurlarımızı affeyle yâ Rabbi! Senin dergâhına layık ibadeti yapmaya gücümüz yok yâ Rabbi! Bize edep ihsan eyle yâ Rabbi! Bize hüsn-i hâl nasip eyle yâ Rabbi! Güzel ahlâk nasip eyle yâ Rabbi! Bize Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz’in ahlâk-ı Muhammediyye’sinden ihsan eyle yâ Rabbi! Kur’ân-ı Kerîm’in âdâb-ı Kur’âniyye’sinden ihsan eyle yâ Rabbi! Bizleri edîb kullar eyle yâ Rabbi! Zarîf kullar eyle yâ Rabbi! Zikrinde, şükründe, hüsn-i ibadetinde bize tevfîkini refîk et yâ Rabbi! Sen yardım edersen ancak sana kulluk edebiliriz, bize yardım eyle yâ Rabbi! Bize senin şükrünü edâ etmeyi nasip eyle yâ Rabbi! Nimetlerine şâkir eyle yâ Rabbi! Dünyanın çeşitli hadiselerine karşı sabırlı eyle yâ Rabbi! Şekûr  kullar eyle yâ Rabbi! Sabûr kullar eyle yâ Rabbi! Mütevazı kullarından eyle yâ Rabbi! Sev yâ Rabbi! Sevdiğin kul eyle yâ Rabbi! Rızana vâsıl eyle yâ Rabbi!

İlâhî ente maksûdunâ ve rıdâke matlûbunâ ve heblenâ ma’rifeteke ve mahabbeteke ve rıdvâneke’l-ekber fi’l-firdevsi’l-a’lâ; sevdiğin, razı olduğun, rıdvân-ı ekberine erdirdiğin kullarından eyle yâ Rabbbe’l-âlemîn!

Yâ Rabbe’l-âlemîn! Yâ Rabbe’l-âlemîn!  Âhirete göçmüş olan cümle geçmişlerimize, başta Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz, Hz. Âdem safiyullah Efendimiz’den Peygamber Efendimiz’e kadar gelmiş geçmiş olan cümle enbiyâ ve mürselîne yüksek makamlar ihsan eyle yâ Rabbi! Bizlerden mânevî hediyeler ihsan eyle yâ Rabbi! Rûh-u pür-fütûhlarını bizlerden razı eyle yâ Rabbi! Cümle evliyâullahın ve hâssaten sâdât ve meşâyih-i turuk-u aliyyemizin ve silsilelerimize mensup Ebû Bekir es-Sıddîk, Aliy-yi Murtazâ ve sâir sahâbe-i kirâm rıdvânullâhi teâlâ aleyhim ecmaîn hazerâtından, kendisinden feyz aldığımız silsilelerimizden güzerân eylemiş olan cümle sâdât ve meşâyihimizin ve eyliyâullahın ruhlarına ayrı ayrı ikam eyle yâ Rabbi! O mübareklerin kudsiyâtlarından, füyûzâtlarından, fütuhâtlarından bizleri faydalandır yâ Rabbi! Himmetlerine, teveccühlerine nail eyle yâ Rabbi! Bizi de sevdiğin kullarından eyle yâ Rabbi! Sevdiğin kullarınla haşreyle yâ Rabbi!

İslâm beldelerini her türlü âfetlerden, musibetlerden koru yâ Rabbi! Müslümanları kurtar yâ Rabbi! Esir müslümanları esaretten hürriyete kavuştur yâ Rabbi! Mazlum ve mağdur kardeşlerimizi zulümden, gadirden kurtar yâ Rabbi! Eskiden ezanların okunduğu, namazların kılındığı diyarlarda tekrar İslâm’ı hakim eyle yâ Rabbi! Senin dinini dünyanın her yerine yaymakta bizi muvaffak eyle yâ Rabbi! Bizleri hor ve zelil etme yâ Rabbi! Kimsenin karşısında mağlup etme yâ Rabbi! Zelil etme yâ Rabbi! Bizleri nusretinle teyit ve takviye eyle yâ Rabbi! Bizlere yardım eyle yâ Rabbi!

Bizleri senin yoluna en güzel tarzda hizmet edenlerden eyle yâ Rabbi! Vefatımızdan sonra da sevaplar kazanmamıza sebep olacak hayırlı evlatlar yetiştirmemizi nasip eyle yâ Rabbi!

Mezarda kemiklerimizi sızlattırma yâ Rabbi! Evlatlarımızı has müslümanlar eyle yâ Rabbi! Nesillerimizi, zürriyetlerimizi mü’min-i kâmiller eyle yâ Rabbi! Bizi âhirete göçtükten sonra duadan unutmayacak sadık-salih arkadaşlara, vefalı dostlara sahip eyle yâ Rabbi! Kabirde boynu bükük bırakma yâ Rabbi! Yâ Rabbi!  İslâm beldelerini her çeşit âfetlerden mahfuz eyle, dinimizi hıfz eyle yâ Rabbi!

Allahümme sellim diynenâ ve lâ teslüb vakte’n-nez’i iymânenâ ve lâ tusallıt aleynâ men lâ yahâfuke ve lâ yarhamunâ ve’rzuknâ hayreyi’ddünyâ ve’l-âhireh. İnneke alâ külli şey’in kadîr ve bi’l-icabeti cedîr. Yâ ekreme’l-ekremîn, yâ erhame’r-râhimîn, emseynâ ve emse’l-mülkü lillâh ve’l-azametü ve’l-kibriyâu lillâh ve’l-halku ve’l-emru lillâh. Emseynâ ale’l-fıtrati’l-İslâm bi-kelimeti’l-ihlâs ve hüve lâ ilâhe illallah Muhammedu’r-resûlullah ve alâ dîni nebiyyinâ Muhammedin resûlillah, aleyhi efdalu’s-salâvâtu ve ekmelu’t-tahiyyâtu ve’t-teslîmât.

Radînâ billâhi Rabben ve bi’l-İslâmi dînen ve bi-seyyidinâ Muhammedin resûlen ve nebiyyâ. Ve beri’nâ min külli dînin yuhâlifu diyne’l-İslâm.

Allahümme emseynâ ve emse’l-mülkü lillâh. Allahümme innâ nes’elüke hayra hâze’l-mesâi ve hayra’s-sabâhi ve hayre’l-kadâi ve hayre’l- kader ve hayre’l-hader ve hayre’s-sefer ve hayre’d-dünyâ ve hayre’l-âhireh ve hayra mâ cerâ bihi’l-kalem. Ve neûzu bike min şerri’l-mesâi ve şerri’s-sabâhi ve şerri’l-kadâi ve şerri’l-kader ve şerri’l-hader ve şerri’s-sefer ve şerri’d-dünyâ ve şerri’l-âhireh ve şerri mâ cerâ bihi’l- kalem.

Yâ Rabbe’l-âlemîn, yâ mucîbe’s-sâilîn, yâ ekreme’l-ekremîn lâ terüdde ammâ bike hâibîn, hâsirîn. Takabbel minnâ duâenâ yâ Rabbe’l-âlemîn. Allahümme’stecib daavâtenâ ve âtinâ su’lenâ bi-lütfike ve keremike yâ ekreme’l-ekremîn bi-hürmeti esmâike’l-hüsnâ. Fe kâle nebiyyunâ sallallahu aleyhi ve selem –ve lillahi’l-esmâi’l-hüsnâ.- İnne lillâhi tis’aten ve tis’îne’smen men ahsâhâ dehale’l-cenneh. Allahümme fe-edhilne’l-cennete meahû kemâ vuide fî hâze’l-hadîsi’ş-şerîf bi-lütfike ve keremike bi-ğayri sebki azâbin ve ikâbin ve hisâb.

Yâ Rabbe’l-âlemîn! Yâ erhame’r-râhimîn! Yâ latîfen bi-ibâdike yâ Rabbe’l-âlemîn!

Bizleri bi-gayri hisâb cennât-ı âliyâta dahil olanlardan eyle! Defter divan açıp mahşer gününde bizi mahcup etme! Mahşer gününün sıkıntılarına bizleri düşürme! Arş-ı Âlâ’nın gölgesinde gölgelenen has kullarınla beraber eyle!

Nurdan minberlerde safa sürenlerden eyle! Duhûl-ı evvelîn ile cennât-ı âliyâta girenlerden eyle! Cennet içre سَلَامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ Selamun kavlen min Rabbi’r-rahîm sırrına mazhar eyle! Selâmını senden duymayı bizlere nasip eyle. إِلَّا قِيلًا سَلَامًا سَلَامًا İllâ kîlen selâmen selâmâ âyetindeki selamına muhatap eyle. Yâ Rabbe’l-âlemîn! Senin kelâmını senden duyanlardan eyle! Kur’ân-ı Kerîm’in şefaatçi olduğu kullardan eyle! Kur’ân-ı Kerîm’in ehli eyle! Çünkü خَيْرُكَمْ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْاَنَ وَ عَلَّمَهُ  Hayruküm men tealleme’l-Kur’âne ve allemeh. “Kur’an ehilleri, Kur’an öğrenenler ve öğretenler en hayırlılarınızdır.” buyurdu Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz. Yâ Rabbi, Peygamber Efendimiz’in şefaatine bizleri nâil eyle. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem hazretleri;  مَنْ اَحْيَي سُنَّتِي فَقَدْ اَحَبَّنِي  Men ahyâ sünnetî fekad ehabbenî buyuruyor. Peygamber Efendimiz’in sevgisine, rızasına, sünnetine uymakla erilir; Bizi sünnet-i Resûlullah’a hüsn-i ittibâ ile şerefyâb eyle yâ Rabbi! Bizlere böylece şehit sevapları kazanmayı nasip eyle yâ Rabbi! Peygamber Efendimiz’in yanında âhirette komşu olmayı nasip eyle yâ Rabbi! Ona inandık yâ Rabbi!

İnna âmennâ bihî velem nerâhu. Felâ tahrimnâ ru’yetehû, ve’rzuknâ suhbetehû ve teveffenâ alâ milletihî veskınâ min havzıhî meşreben reviyyen sâiğan henîa, lâ nezmau ba’dehû ebedâ. İnneke alâ külli şey’in kadîr ve bi’l-icâbeti cedîr.

Allahümme’calnâ mimmen lezime sünnete nebiyyike Muhammedini’l-Mustafâ ve mimmen azzama hürmetehû ve eezze kelimeteh. Ve hafıza ahdehû ve zımmetehû ve nasara hızbehû ve da’veteh. Ve kessere tâbiîhi ve fırkateh. Ve vâfâ zümretehû ve lem yuhâlif sebîlehû ve sünneteh.

Allahümme innâ nes’eluke’l-istimsâke bi-sünnetih. Ve nûzu bike mine’l-inhirâfi ammâ câe bih. Allahümme ızzî annâ seyyidinâ Muhammeden sallallahu aleyhi ve selleme bimâ hüve ehluh. Allahümme şeffi’hu fînâ bi-câhihî indek. Allahümme innâ nes’elüke mimmâ seeleke minhu nebiyyuke Muhammedüni’l-Mustafâ sallallahu aleyhi ve sellem ve ibâduke’s-sâlihûn. Ve neûzu bike mimme’ste’âzeke minhu nebiyyuke Muhammedüni’l-Mustafâ sallallahu aleyhi ve sellem ve ibâduke’s-sâlihûn.

Yâ Rabbi! Şu Arafat’ta senin peygamberlerin, senin has evliyân, senin has kulların, senin sevdiğin salih kulların sana ne dualar ettilerse, senden neler istedilerse, senin sevdiğin ne gibi niyazlarda bulundularsa, biz de onları senden istiyoruz, bizlere ihsan eyle yâ Rabbi! Bizleri mahrum etme yâ Rabbi! Bizleri mahrum döndürme yâ Rabbi! Kabul eyle yâ Rabbi!

Subhâne Rabbike Rabbi’l-izzeti ammâ yasifûn. Ve selâmun ale’l-mürselîn. Ve’l-hamdu lillâhi Rabbi’l-âlemîn.

Yâ Rabbi! Şu haccımızı son hac eyleme; bundan sonra nice haclar, umreler yapmayı nasip eyle. Senin zikrinde, şükründe, hüsn-i ibadetinde daim eyle. Günahlardan mahfuz eyle, haramlardan uzak eyle. Helallerle perverde eyle.

Yâ Rabbe’l-âlemîn! Ömrümüzü rızana uygun geçirmemizi nasip eyle. Vücutlarımıza sıhhat ve âfiyetler ihsan eyle. Ümmet-i Muhammed’e hüsn-i hizmette bizleri kavî eyle. Vefatımız geldiği zaman da abdestliyken, oruçluyken, dilimiz zikrinle meşgulken, yine böyle hac yolundayken, umre yolundayken, cami yolundayken ruhumuzu kabzeyle yâ Rabbi! Sevdiğin kul olarak kabzeyle yâ Rabbi!

 يَاأَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي

Yâ eyyetühe’n-nefsü’l-mutma’inneh, irciî ilâ Rabbiki râziyeten marziyyeh, fedhulî fî ibâdî vedhulî cennetî diye, cennetine dahil ettiğin kullarından eyle yâ Rabbi! Cemalinle müşerref eyle yâ Rabbi! Mağrifetinden mahrum etme yâ Rabbi! Rıdvân-ı ekberine vasıl eyle yâ Rabbi!

Bi-hürmeti yevmi arafeh. Ve bi-hürmeti meydân-ı Arafât. Ve bi-hürmeti’l-Kur’âni’l-kerîm. Ve bi-hürmeti haremike’ş-şerîf. Ve bi-hürmeti’l-Ka’beti’l-müşerrefe. Ve bi-hürmeti’l-Merve ve Safâ. Ve bi-hürmeti’l-hacci ve’l-umreh. Ve bi-hürmeti aşr-i Zilhicceh. Ve bi-hürmeti ‘iydi’l-edhâ. Ve bi-hürmeti esmâike’l-hüsnâ. Ve bi-hürmeti esrâr-ı sûreti’l-Fâtiha...­

­

 

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close