İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23 Öğle13:14
Hava - Hava durumuAçık 20°C Nem %57
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
İşrak
07:23
Giriş Yap

Sel Pakistan'da tahıl üretimini düşürdü

19.10.2022    |

Altyapının da zarar gördüğü Pakistan'da pamuk üretimi selden yüzde 70, şeker kamışı üretimi yüzde 30 etkilenirken; 220 bin ton hurmanın 150 bin tonu sel altında kaldı.

Pakistan'da uzun süre etkili olan sel nedeniyle ülkenin en büyük ikinci tarım ürünü üreticisi eyaleti Sindh ile ülke topraklarının yüzde 42'sini oluşturan Belucistan'da tahıl üretiminin yüzde 50 oranında azalması bekleniyor.

Ülkenin üçte birini etkisi altına alan sel sularının yer yer 1-2 metreyi bulduğu bölgede ikinci bir riskten söz eden bir üretici, "Selin iki farklı etkisini yaşıyoruz. Bir taraftan yazın ektiklerimizi yoğun yağış ve sel yüzünden kaybettik, başta tahıl olmak üzere kışın ekilip dikilen ürünlerimizi ekemedik." diye konuştu.

Resmi rakamlara göre, yaklaşık 230 milyonluk Pakistan'ın yüzde 38'i geçimini tarımdan sağlıyor. Önemli bir tahıl üreticisi olmasına rağmen Ukrayna tahılına da bağımlı olan Pakistan'da altyapı ve tarım sektöründe 40 milyar dolarlık bir kaybın olduğu tahmin ediliyor.

Pamukta kayıp yüzde 75, şeker kamışında yüzde 30

Sel öncesi gelecek yıl için hedeflenen 26,8 milyon ton tahıl üretiminin Sindh ve Belucistan'daki sel nedeniyle gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hedef haline geldiğini kaydeden bir yetkili, "Sadece Sindh'de tahıl üretiminin yüzde 40'ın üzerinde düşmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

İki eyaletteki hurma üretimi de yüzde 80'lere varacak ölçüde selden zarar gördü.

Dünyanın en büyük 5'inci hurma üreticisi Pakistan'ın en önemli üretim merkezlerinden Khairpur'daki hurma tüccarları, bu yıl beklentinin 220 bin ton olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 1700 kişinin hayatını kaybettiği sel nedeniyle sadece ülkenin en büyük ikinci tahıl üretici Sindh eyaleti ile Pakistan'ın en büyük eyaleti Belucistan'da tahıl üretiminin yüzde 50 oranında düşmesi bekleniyor.

AA

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Bil Yarış Kazan
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Bil Yarış Kazan
Bil Yarış Kazan Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close