Cumhurbaşkanı Gül, CHP, MHP ve DSP liderlerini yarın Çankaya Köşkü’ne ayrı ayrı görüşmeye çağırdı.
Muhalefetin Kuzey Irak’a kara harekatının ABD’nin isteğiyle bitirildiği iddiasıyla Genelkurmay’la çatışması; AK Parti’ye kapatma istemi; Ergenekon soruşturmasında sürpriz gözaltılar; AK Parti’nin parti kapatmayı zorlaştıracak anayasa değişikliği teklifi, MHP’nin bu teklife “şartlı” destek vermesi, CHP’nin ise reddetmesi nedeniyle gündem bir süredir sıcak. Gerilimi sona erdirmek amacıyla STK’lar “sağduyu” çağrıları yaparken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de devreye girdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra TBMM’de grubu bulunmadığı halde DSP’nin Genel Başkanı Zeki Sezer’i de ayrı ayrı görüşme için Çankaya Köşkü’ne çağırdı.
Davetin, Cumhurbaşkanı Gül’ün İslam Konferansı Teşkilatı Zirvesi’ne katılmak üzere Senegal’de bulunduğu sırada yapıldığı; Baykal’ın ise ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in Türkiye ziyaretinden sonra yapılmasını isteği belirtiliyor.
Randevu dün akşam saatlerinde kesinleşti. Baykal yarın saat 12.45’te Köşk’e çıkacak. Gül’ün iç ve dış gelişmelerle ilgili muhalefet liderlerinin görüşlerini alması ve gerilimi sona erdirecek tavsiyelerde bulunması bekleniyor.
NTVMSNBC - 26 MART 2008 ÇARŞAMBA