İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:57 Akşam20:06 Yatsı21:38 İmsak04:17 Güneş05:55 İşrak06:36 Öğle13:06
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %73
Türkçe
21 Şevval 1445 30 Nisan 2024 Salı
21 Şevval 1445
Öğle
13:06
İkindi
16:57
Akşam
20:06
Yatsı
21:38
İmsak
04:17
Güneş
05:55
İşrak
06:36
Giriş Yap

Kitap sevgisi aileden geliyor

05.08.2023    |

Bir araştırmaya göre, çocuk yaşta kazanılan okuma alışkanlığında ailenin, özellikle de annenin rolü büyük. Araştırmaya göre kitap okuyan annelerin çocuklarının yüzde 80'i kitap okumaktan keyif alıyor.

Özellikle okul öncesi çocukların okuma alışkanlığında, uyku öncesi okunan kitaplar etkili. Aynı zamanda ebeveynler çocuklarıyla geçirdikleri vakitleri kitap okuyarak değerlendirdikleri zaman bundan çocuklar da büyük keyif alıyor. 

13 ilde 3-10 yaş arası çocuğu olan ve 20-55 yaş arası kitap okuyan ya da çocuğuna kitap okuyan 309 anne ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre çocukların yüzde 80’i kitap okumaktan keyif alıyor.

Araştırmaya katılan annelerin yüzde 73’ü haftada en az 3 gün çocuklarına kitap okuduklarını belirtti.

Araştırma, annelerin okuma alışkanlığında önemli bir örnek olduğuna dikkat çekiyor. Annelerin yüzde 92’si genel olarak kitap okuduğunu belirtirken, yüzde 63’ü haftanın en az 3 günü kitap okuyor.

Kitap okuyan annelerin çocuklarının da kitap okumayı sevdiği görülüyor.

Çocukların yüzde 37’si telefon ve tablet üzerinden e-kitap okuyor. Ayrıca annelerin yüzde 45’i çocuklarına sesli kitap dinletiyor. 

Aileler kitabı pahalı buldukları için daha çok indirimli kampanyaları tercih ettikleri ya da satın almak yerine ödünç almayı tercih ettikleri araştırmanın bir başka sonucu.

Yine sonuçlara göre kitap alırken en etkili tavsiye yüzde 75 oranıyla sosyal medya ve internet kaynakları oluyor.

AA

­

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Ayetlerle Günün Duası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Ayetlerle Günün Duası
Ayetlerle Günün Duası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close