İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:20 Güneş05:58 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:04 Yatsı21:35
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %83
Türkçe
19 Şevval 1445 28 Nisan 2024 Pazar
19 Şevval 1445
İmsak
04:20
Güneş
05:58
İşrak
06:38
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:04
Yatsı
21:35
Giriş Yap

Adeta bir Anadolu şehri, Üsküp

07.09.2023    |

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp, başta Osmanlı olmak üzere farklı kültürler ve dönemlere ait tarihi yapılarıyla yılın her döneminde ziyaretçileri ağırlıyor.

Osmanlı döneminden kalan ve yıllara meydan okuyan eserler gezginlerin akınına uğruyor. 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

Üsküp'teki en önemli ve nadide Osmanlı eserlerinden biri, asırlardır şehrin ortasından geçen Vardar Nehri'nin iki yakasını birleştiren Taşköprü olarak da anılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü.

Sultan II. Murad döneminde inşasına başlanan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde tamamlanan köprü, kent yaşamını kolaylaştırırken aynı zamanda yüzlerce yılın tanıklığını yapıyor.

En büyük cami Sultan Murad

Şehir merkezine hakim bir tepede yer alan Sultan Murad Camisi, Üsküp'ün en büyük camisi olma özelliğini taşıyor. 1436-1437 yılları arasında Sultan Murad tarafından yaptırıldığı bilinen cami görkemli mimarisiyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

2016-2020 yılları arasında restore edilen eser, bu tarihte kapılarını yeniden ibadete açtı.

Osmanlı'nın ilk saat kulesi

Sultan Murad Camisi'nin hemen yanında yükselen ve Osmanlı topraklarında ilk saat kulesi olma özelliği taşıyan bu eser, yaklaşık 40 metre uzunluğu ve külah kısmındaki neoklasik dönemi yansıtan yapısıyla dikkati çekiyor.

Yapımına 1566'da başlanan ve 7 yılda bitirilen kulenin saati, o dönem Macaristan'daki Siget kasabasından getirildi. Tarihi bilgilere göre saati çalıştıracak usta da Üsküp'e yerleşti.

Şehir merkezinde Murad Paşa Camisi

15. asrın başında inşa edilen Murad Paşa Camisi'nin yakınından geçmeyenler, şehir merkezine uğramamış sayıyor kendini. Kentin ortasında kalan cami, Üsküp'ün en çok ziyaret edilen eserlerinden biri.

Cami, farklı yıllarda yangın ve depremde hasar görse de hala ayakta.

Üsküp Türk Çarşısı

Kent merkezinde, en işlek noktalardan biri ise Üsküp Türk Çarşısı. Sokağın iki yanına dizilmiş dükkanlar arasında gezenler, kendilerini bir Anadolu şehrinin tarihi çarşısında geziyor gibi hissediyor.

Balkanların en büyük çarşısı olarak da bilinen bu mekanda başta bakırcılar, kazancılar, demirciler, yorgancılar olmak üzere her tür zanaatkarı görmek mümkün.

AA

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadisler Deryası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadisler Deryası
Hadisler Deryası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close