İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:56 Akşam20:04 Yatsı21:35 İmsak04:20 Güneş05:58 İşrak06:38 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %88
Türkçe
19 Şevval 1445 28 Nisan 2024 Pazar
19 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:04
Yatsı
21:35
İmsak
04:20
Güneş
05:58
İşrak
06:38
Giriş Yap

Hindistan'ın renkli ve sıra dışı kültürüne yolculuk

Özel Haber
Özel Haber
30.11.2023    |

Haydi şimdi birlikte İstanbul’un tarih kokan sokaklarından ayrılıp, bavulumuzda heyecan dolu umutlarla, Hindistan’ın mistik atmosferine doğru yola çıkalım.

Bu yolculuğu yapmaya karar verirken, aslında gideceğimiz yerin muazzam çeşitliliği ve renkli kültürü bizi cezbetmişti. Fakat Hindistan’a yaptığımız bu yolculuğun hem coğrafi hem de kültürel anlamda bu kadar zenginliklerle dolu bir maceranın kapısını açacağını ve bambaşka duygularla eve döneceğimizi asla tahmin edemezdik. 

Neden Hindistan’a gidiyoruz?

Hindistan, sadece benzersiz kültürel ve tarihi zenginlikleri ile değil, aynı zamanda çeşitli coğrafi özellikleri, renkli festivalleri ve lezzetli mutfağı ile de etkileyici bir seyahat destinasyonu olarak karşımıza çıkıyor ve cezbediyor. 

Ayrıca İslam tarihi açısından Hindistan, İslam’ın köklü geçmişine ev sahipliği yapan önemli bir destinasyon. Müslümanların tarih boyunca önemli kültürel ve dini etkileşimlere girdiği bir yer. Özellikle kuzey bölgesinde bulunan tarihi camiler, minareler ve türbeler İslam’ın zengin mirasını yansıtarak ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunar. 

Hem şehre ayak basar basmaz genzinize dolan değişik havayı, sokaklarda karmakarışık ama düzen içerisinde giden tuktukları, önünüzü kesen ve trafiği durduran inekleri, kedi-köpek gibi sokaklarda dolaşan filleri ve maymunları, hikayesi ve güzelliği ile göz dolduran Taj Mahal’i başka nerede bulacaksınız ki…

Vize işlemleri

Hindistan’ın sıra dışı diyarlarına adım atmadan önce Hindistan Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan vize işlemlerinizi halletmeniz gerekiyor. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra Türk vatandaşları aynı gün içerisinde bile vizelerini alabiliyorlar.  

Hindistan’a gidiş ve Hindistan’da ulaşım

Hindistan’a doğru uzanan bu uzun uçuş gökyüzünde ilerledikçe İstanbul’un tarih kokan siluetini Doğu’nun gizemli manzaralarına bırakıyor. Yaklaşık 6 saatlik bir uçak yolculuğunun ardından Delhi’ye ayak bastığınızda, sıcak rüzgârın getirdiği karmaşık kokular ve şehrin kaotik manzarasıyla karşılıyor sizi Hindistan. 

En hızlı ve yaygın seçeneklerden biri Hindistan’a uçak ile ulaşım, uluslararası birçok havaalanından Hindistan’ın büyük şehirlerine direkt uçuşlar bulunmakta. Hindistan’da rotanızı belirledikten sonra bu şehirlerden birine biletinizi rahatlıkla alabilirsiniz.

Hindistan içerisinde ulaşımda aslında kolay sayılabilecek düzeyde; geniş bir demiryolu ağına sahipler ve iç hatlarda trenle seyahat etmek oldukça yaygın bir yöntem. Siz de şehirlerarası seyahat etmek istiyorsanız Hindistan Demiryollarının resmî web sitelerinden seferlere göz atabilirsiniz.

Şehir içerisinde ulaşım, renkli bir karmaşa gibi görünse de bu ülkenin farklı atmosferini keşfetmek için bulunmaz bir imkân. Büyük şehirlerinde yoğun trafik ve tuktuk’ların enerjisi, sokaklarda süzülen renkli kamyonlar ve dolup taşan otobüsler günlük yaşamın birer parçası haline gelmiş. Turistik geziler için otobüs, araç kiralama ve taksi tercih edilebilecek ulaşım yöntemleri olabilir, tabii toplu taşıma konforunu ülkemiz veya farklı ülkelerle kıyaslamamak şartı ile :) 

Ne Yesek?

Hindistan’ın zengin ve çeşitli yemek kültürü ziyaretçilerine, damakları bir şölenle buluşturarak gastronomik bir serüven sunar. Ülke genelindeki farklı bölgelerin kendine özgü tatları, baharatları ve pişirme teknikleri, Hindistan mutfağını dünya genelinde eşsiz kılan özellikler. 

Kuzey Hindistan’da tandır fırınlarında pişirilen nan ekmeği-odun ateşinde şişirilen ince bir hamur- ve baharatlı tandoori tavuk- Tandoori tandır fırınında pişirilen baharatlı tavuk- gibi lezzetler, Güney Hindistan’da iddialı baharat kombinasyonları,; Hindistan cevizi kullanımı ve fermente edilmiş pirinç ve mercimek unundan yapılmış idli ve dosa gibi özgün yiyecekler bulabilirsiniz. 

Sokak lezzetlerinin her köşe başında bulunabildiği, rengarenk tropik meyvelerin ağzımızı sulandırdığı Hindistan’da bu lezzetleri tadarken hijyen konusuna da dikkat etmeyi unutmamak gerekiyor. Alışık olmadığımız bu tarz, bazı sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Ama temiz ve keyfinize göre bir yer bulduğunuzda Chaat, pani puri, kulfi-Hint dondurması- ve kathi roll gibi atıştırmalıkları denemeden dönmemenizi tavsiye ederiz. 

Nerede Kalmalı?

Hindistan, turistlere geniş bir konaklama yelpazesiyle  her zevke ve bütçeye uygun seçenekler sunmakta. Şehirlerdeki metropol otellerinden başlayarak, tarihi bölgelerdeki restore edilmiş saraylarda, kırsal alanlardaki geleneksel havelilerde ve kumsal tatili köylerinde konaklama seçenekleriyle Hindistan, turistleri unutulmaz bir deneyime davet ediyor.

Büyük şehirlerde, uluslararası otel zincirlerine ait beş yıldızlı oteller, modern olanaklar ve lüks hizmetler sunuyorlar. Özellikle Delhi, Mumbai ve Agra gibi finansal ve turistik merkezlerde, seyahatleriniz için ideal konaklama seçenekleri bulunuyor. 

Öte yandan, Rajput mimarisinin ihtişamını yaşatan Jaipur'da, tarihi saraylar ve mahallesi içindeki oteller, konuklara geçmişin zerafetini hissettirmesi ile meşhur. 

Hindistan’da dikkat edilmesi gereken bir nokta: Güvenlik

Hindistan genel anlamda turistlere dostça bir atmosfer sunsa da güvenlik konusu mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir noktadır.

Büyük şehirlerdeki kalabalıklar, özellikle halka açık etkinliklerde veya turistik yerlerde fazlasıyla görülür, bu sebeple seyahat ederken değerli eşyaların güvende tutulması, fazla ıssız yerlerde yalnız dolaşılmaması, güven vermeyen kişi ve topluluklardan uzak durulması asla unutulmamalı. 

 

© İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Gez - Gör - İbret Al
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Gez - Gör - İbret Al
Gez - Gör - İbret Al Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close