İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:04 Güneş06:32 Öğle13:07 İkindi16:42 Akşam19:33 Yatsı20:55
Hava - Hava durumuYağmurlu 23°C Nem %82
Türkçe
5 Rebi'ül-evvel 1446 8 Eylül 2024 Pazar
5 Rebi'ül-evvel 1446
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
05:04 06:32 07:09 13:07 16:42 19:33 20:55
Giriş Yap

Kurban İbadetinde özen ve dikkat

01.06.2024    |

Kurban Bayramı yaklaşırken, dünya genelinde Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmek için hazırlıklara başladı. Ancak uzmanlar, kurban kesme işleminin önemli bir ibadet olmakla birlikte, aynı zamanda özen ve dikkat gerektirdiğini vurguluyor.

Kurban ibadeti, İslam'ın önemli ibadetlerinden biri olarak kabul edilir. Kurban, birçok Müslüman için sadaka verme, paylaşma, Allah'a yakınlaşma ve tam teslimiyet vesilesidir. Ancak bu kutsal görevin yerine getirilmesinde özenli davranmak hem dinin emrettiği bir gereklilik hem de kurbanlıkların sıhhati açısından önemlidir.

Uzmanlara göre, kurban kesimi sırasında hayvanların sıhhati ve insanların güvenliği göz önünde bulundurulmalı. Bu nedenle kurbanlık hayvanların bakımı, sağlığı ve kesim yöntemleri konusunda bilinçli olmak gerekmekte. Hayvanın bakımı sürecinde hijyen kurallarına dikkat edilmesi, kesim esnasında profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi büyük önem taşır.

Kurbanlık seçiminden kesimine gereken sorumluluk ve özen

Ayrıca, kurbanlık seçerken sağlıklı ve uygun bir kurbanlığın tercih edilmesi, kesim yerinin belirlenmesi ve kesim işleminin hijyene dikkat edilerek dini ve hukuki kurallara uygun şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi halde hem hayvanların hem de insanların zarar görebileceği durumlar ortaya çıkabilir.

Kurban ibadeti, sadece dini bir vecibe değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur. Bu nedenle, ibadetin gerektirdiği özen ve dikkatin her aşamada gösterilmesi önemlidir. Müslümanlar, bu kutsal görevi yerine getirirken, hem dini vecibeleri doğru bir şekilde yaşamakta hem de toplumsal sorumluluklarını yerine getirmektedirler.

Kurban Bayramı öncesinde ve sırasında hayvanların sıhhati ve ibadetin doğru bir şekilde yerine getirilmesi için tüm Müslümanların dikkatli olması ve gereken özeni göstermesi gerektiği kaçınılmaz bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır.

DUHA Kurban Organizasyonu, ibadet bilinciyle ve titizlikle gerçekleştiriliyor

DUHA Uluslararası Kurban Organizasyonu kapsamında 2006 yılından bu yana kurbanlıkların kesim süreçlerinin her aşaması, kurbanın bir ibadet olduğu bilinciyle İslâmî usullere uygun olarak modern, entegre tesislerde gerçekleştiriliyor.

Mahmud Es'ad Coşan Vakfı tarafından DUHA Uluslararası Kurban Organizasyonu adı ile 19.su gerçekleşecek organizasyonda; bugüne kadar 1 milyona yakın gerçek hak sahibi aileye 3.000 ton kadar kurban eti aynı hassasiyet ve özenle ulaştırıldı.

Kurban Bayramı’nda Avustralya’da kesilip Endonezya’da hak sahiplerine dağıtılacak küçükbaş kurbanlık vekalet bedeli 6.850 TL, Türkiye’de kesilip Türkiye’de hak sahiplerine dağıtılacak büyükbaş kurbanlık bir hisse vekalet bedeli ise 14.200 TL ile sipariş verilebilecek.

DUHA Uluslararası Kurban Organizasyonu web adresi duhakurban.com üzerinden dünyanın herhangi bir yerinden kredi kartı ile tek çekim veya taksitli ödeme seçenekleri ile hızlıca vekalet verilebiliyor.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Hatim - Maher al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
player image icon close icon
AKRA CANLI
Hatim - Maher al Muaiqly
Hatim - Maher al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close