İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle12:54 İkindi15:55 Akşam18:27 Yatsı19:46 İmsak05:49 Güneş07:13 İşrak07:51
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 15°C Nem %52
Türkçe
15 Rebi'ül-ahir 1446 18 Ekim 2024 Cuma
15 Rebi'ül-ahir 1446
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
05:49 07:13 07:51 12:54 15:55 18:27 19:46
Giriş Yap

Kastamonu: Doğal Güzelliklerin Kesişme Noktası

11.10.2024    |

Kanyonları, şelaleleri ve mağaralarıyla doğaseverlerin vazgeçilmez duraklarından biri olan Kastamonu, doğal güzellikleriyle göz dolduruyor.

"Dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak bilinen Valla Kanyonu, ahşap platformla yürüyerek geçilen Horma Kanyonu ve etkileyici güzellikteki Ilıca Şelalesi, Kastamonu'nun eşsiz doğa harikalarından sadece birkaçı.

Valla Kanyonu: Derinliğin ve Zorluğun Zirvesi

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan ve "dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak gösterilen Valla Kanyonu, zorlu yapısı ve derinliği ile dikkat çekiyor. Kanyon, Muratbaşı köyündeki Kanlıçay mevkiinden başlıyor ve 12 kilometrelik bir yürüyüş sonrasında Cide ilçesine bağlı Loç Vadisi'nde sona eriyor.

Kanyonun derinliği bazı noktalarda 1100 metreyi buluyor ve bu özelliği nedeniyle dünyanın en zorlu kanyon geçiş rotalarından biri olarak biliniyor.

Valla Kanyonu'nda geri dönüş mümkün olmadığından, kanyona girenlerin yolculuğunu tamamlamaları gerekiyor. Burgulu seyir teraslarından izlenebilen bu devasa kanyon, ziyaretçilere eşsiz manzaralar sunuyor.

Pınarbaşı ilçesine 3 kilometre mesafede yer alan Horma Kanyonu, Küre Dağları'ndan çıkan Zarı Çayı’nın binlerce yıllık yolculuğu sonucunda oluşmuş. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki kanyon, kayalara çivilerle monte edilen ahşap platform sayesinde bir uçtan diğer uca yürüyerek keşfedilebiliyor. Bu platform, hem güvenli bir geçiş sağlıyor hem de ziyaretçilere kanyonun tüm güzelliklerini en yakından görme fırsatı sunuyor.

Horma Kanyonu, derin yarıkları, dik yamaçları ve serin suları ile doğanın gücünü ve güzelliğini gözler önüne seriyor.

Horma Kanyonu'nu geçtikten sonra ulaşılan Ilıca Şelalesi, serin sularıyla ziyaretçileri etkiliyor. Yaklaşık 10 metre yükseklikten dökülen su, altta doğal bir havuz oluşturuyor ve yaz aylarında serinlemek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Bu şelalenin çevresinde kır sefası yapmak, doğanın sesini dinlemek ve huzurlu bir gün geçirmek mümkün.

Pınarbaşı ilçesindeki bir diğer önemli doğal güzellik ise Ilgarini Mağarası. Dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak bilinen Ilgarini Mağarası, sadece büyüklüğüyle değil, içindeki doğal oluşumlarla da dikkat çekiyor. Mağaranın içinde sarkıt ve dikitler, binlerce yıllık bir doğal tarihe tanıklık ediyor. Mağara, doğaseverlerin ve macera tutkunlarının ilgisini çeken bir diğer önemli nokta olarak ziyaretçi akınına uğruyor. 

Aynı güzergâhta yer alan Mantar Mağarası ve Ejder Kuyusu Mağarası da Pınarbaşı ilçesinin görülmeye değer noktaları arasında bulunuyor.

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Dünyadan Salavatlar
AKRA CANLI
 / 
player image icon close icon
AKRA CANLI
Dünyadan Salavatlar
Dünyadan Salavatlar Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close