İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

AB’den Yunanistan’a büyük ceza

Dünya
|

Son iki yıldır AB ortak bütçesinden en fazla net katkı alan Yunanistan’ın daha fazla tarımsal destek alabilmek için dağları tarım arazisi olarak gösterdiği ortaya çıktı.

Son iki yıldır AB ortak bütçesinden en fazla net katkı alan Yunanistan’ın daha fazla tarımsal destek alabilmek için dağları tarım arazisi olarak gösterdiği ortaya çıktı. AB’den yapılan açıklamada, tarım arazisi toplamına dayalı ortak tarım politikası ödeneğinde ve kırsal kalkınma desteğinde yüzde 10 indirime gidileceği belirtildi. Açıklamada, Yunanistan’ın elverişsiz arazileri tarla olarak göstererek ‘yalan beyanda’ bulunduğu kaydedildi.
Bu ülkeden gönderilen verilerin beklentilerini karşılamadığını anlatan AB ortak tarım politikasından sorumlu Üyesi Mariann Fischer Boel bu nedenle Yunanistan’a tahsis edilen bütçede yüzde 10 indirime gidileceğini açıkladı. Danimarkalı Tarım Komiseri Fischer Boel, yalan beyanı nedeniyle Yunanistan’a ayrılan fonlardan son 2 yılda yaklaşık 600 milyon avro indirime gittiklerini hatırlattı.

RADİKAL 17 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE
AKRA