İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Karaciç'in yargılanma süreci

Dünya
|

Sırp savaş suçlusu Radovan Karaciç'i artık yargılanacağı günler bekliyor.

Sırp savaş suçlusu Radovan Karaciç'i artık yargılanacağı günler bekliyor.

Karaciç, yakalandıktan sonra, Lahey'deki uluslararası mahkeme ile işbirliği yasasına uygun biçimde Belgrad'daki Savaş Suçları Mahkemesine götürüldü.

Eski Yugoslavya için Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı Serge Brammertz, Karaciç'in tutuklanmasını memnunlukla karşıladıklarını söyledi ve gelişmeyi bir kilometre taşı olarak nitelendirdi. Karaciç, Lahey'deki savaş suçları mahkemesinde yargılanacak.
Davanın karmaşıklığı nedeniyle Karaciç'in savaş suçları mahkemesine çıkmasının aylar alabileceği bildiriliyor.
Lahey'deki mahkemede, bugüne kadar başta eski Sırbistan Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç olmak üzere çok sayıda savaş suçlusu yargılandı. Miloseviç, yargılanma sürecinin sonunu göremedi ve cezaevinde hayatını kaybetti.
TRT - 22 TEMMUZ 2008 SALI
AKRA