YÖK, üniversitelilerin bir ya da iki dönem Türkiye’de başka bir üniversitede eğitim görebilmesi için düğmeye bastı. Konuk öğrencilere cep harçlığı da verilmesi planlanıyor.
YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, Türkiye’deki üniversitelerde öğrencilerin kısa süreli yer değiştirmelerini sağlayabilmek için bir yönetmelik hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Programa, yurtdışında en çok tanınan Türk bilim adamlarından ‘Farabi’nin isminin verilmesi planlanıyor. Ayhan’ın verdiği bilgiye göre yönetmelik bu ay tamamlanacak, program 2008-2009 eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanmaya konulacak.
Başarı şartı aranacak
Programa katılan öğrenciler en fazla iki dönem başka bir üniversitede misafir olabilecek. Örneğin Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir öğrenci, Ankara Hukuk Fakültesi’nde kitaplarını okuduğu hocalardan ders alabilecek. Aynı şekilde, ODTÜ Mimarlık’ta okuyan bir öğrenci de Mardin’de gidip oradaki üniversitede hem iki dönem eğitim görecek hem de oradaki mimari dokuyu yakından inceleme fırsatı bulacak. Öğrenciler, misafirlikleri boyunca Yurt-Kur’a bağlı yurtlarda kalacaklar.
Ancak başka üniversiteye misafir olmak isteyen öğrencilerin, bir önceki dönemlerinde ‘başarı’ şartı aranacak.






