İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Olmert'ten Abbas'a 'Mahkum' jesti

Dünya
|

İsrail yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, 150'den fazla Filistinli tutukluyu serbest bırakma taahhüdünde bulundu.

İsrail yönetimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, 150'den fazla Filistinli tutukluyu serbest bırakma taahhüdünde bulundu.   

İsrail Başbakanı Olmert ile Abbas arasındaki görüşmelere katılan Filistinli Başmüzakereci Saib Erakat, 150'den fazla tutuklunun 25 Ağustos'ta salıvermelerinde mutabık kalındığını açıkladı.
Erakat, Abbas'ın öncelikli olarak El Fetih üyesi Mervan Barguti, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri Ahmed Saadet ve Filistin Parlamento Başkanı Aziz Duvevyk'in bırakılmalarını talep ettiğini belirti.
Ancak İsrail kaynakları, Olmert'in bu konuda bir söz vermediğini dile getirdiler. Özellikle Mervan Barguti gibi isimlerin serbest bırakılmasının, Abbas liderliğindeki El Fetih'in rakibi Hamas karşısında elini güçlendireceği kaydediliyor.
Gazze'yi kontrol altında tutan Hamas ise bu girişimin yolsuzluk iddialarıyla boğuşan Olmert'i "iyi göstermekten başka işe yaramadığını" açıkladı.  
TRT - 7 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE
AKRA