İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

ABD katliam artsın istiyor!

Dünya
|

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan'a ek Amerikan askerinin "en kısa zamanda gönderilmesinin en iyisi olacağını" söyledi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan'a ek Amerikan askerinin "en kısa zamanda gönderilmesinin en iyisi olacağını" söyledi. Gates, düzenlediği basın toplantısında, "ek güçlerin daha erken gönderilmesinin uygun olup olmadığını görmek için sıkı çalışma içinde  olduklarını" belirtti. Ancak Gates, konuya ilişkin henüz bir kararın alınmadığını söyledi.
ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Michael Mullen de toplantıda yaptığı açıklamada, Afganistan'daki tehdidin arttığını belirtti.
Mullen, artan Taliban direnişiyle mücadele ve işbirlikçi Afgan güçlerinin eğitimi için ek 3 tugaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bu açıklamalar, Afganistan'da pazar günü düzenlenen ve 9 işgalci Amerikan askerinin öldüğü saldırının ardından geldi. Bu saldırı, Afganistan'da 2005'ten bu yana Amerikan askerlerini hedef alan en kanlı saldırı olarak değerlendiriliyor.
Afganistan'da 36 bin Amerikan askeri bulunuyor. Irak'taki işgalci  Amerikan askeri sayısıysa yaklaşık 150 bin.

MİLLİ GAZETE 18 TEMMUZ CUMA
AKRA