Metal sektörü araştırmasına göre evli işçilerin dörtte üçü tek gelirle geçiniyor. İşçilerin yüzde 28.5’inin kendi evi var, yüzde 34’ü kiracı. İki işçiden birinin babası da işçi
Sendikanın yaptığı araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle:
Evde durmuyorlar: İşçiler fabrika dışında en çok yüzde 33.6 ile mahalledeki mekanlarda bir araya geliyor. Evde aileleri ile birlikte bir araya gelenlerin oranı yüzde 18.1, şehir merkezinde randevulaşarak buluşanların oranı da yüzde 6.4. İşçilerin yüzde 17.1’i fabrika dışında işçi arkadaşları ile görüşmüyor. Sendikada görüşenlerin oranı ise yüzde 6.4’te kalıyor.
Doğduğu şehirden göçüyor: İşçilerin yüzde 54.1’i doğduğu şehrin dışında çalışıyor. Yaş grubu küçüldükçe doğduğu kentte çalışanların oranı artarken, yaş büyüdükçe doğduğu kentten uzakta çalışanların oranı yükseliyor. Anadolu kentlerindeki fabrikalarda, doğduğu kentte çalışanların oranı artıyor.
İşçinin yüzde 34’ü kiracı: İşçilerin yüzde 28.5’nin kendi evi var, yüzde 34’ü ise kiracı. Çoğunluğunu genç işçilerin oluşturduğu diğer bir kesim ise ailesinin evinde yaşıyor
Yarısı dairede oturuyor: İşçilerin yarısı apartman dairesinde, yüzde 40’ı müstakil evlerde oturuyor. Yüzde 56.8’i odun ve kömür sobası, yüzde 28.9’u doğalgaz ve kombi, yüzde 7.2’si kalorifer, yüzde 6.3’ü elektrikle ısınıyor.






