İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

İsrail, kaçanları geri göndermiyor

Dünya
|

İsrail Hamas'tan kaçan Filistinlileri Gazze'ye geri gönderme uygulamasını durdurdu.

İsrail Hamas'tan kaçan Filistinlileri Gazze'ye geri gönderme uygulamasını durdurdu.

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'nden gelen bu yöndeki talebin değerlendirildiğini açıkladı. Açıklamada, Gazze'ye geri gönderilenlerin Hamas tarafından tutuklanması ve hayatlarının tehlikeye girdiğinin anlaşılması üzerine bu kararın alındığı kaydedildi.

Batı Şeria'daki Filistinli yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından yaklaşık 150 dolayında Filistinlinin bu bölgeye gönderilmesi çalışmalarına başlandığı da kaydedildi.
Cuma günü Gazze'de, 9 kişinin öldüğü 80'den fazla kişinin yaralandığı Hamas ve El Fetih arasında çatışmalardan sonra 22'si yaralı 180'den fazla Filistinli İsrail sınır geçişlerine sığınmıştı. Sınırdaki bir askeri üste toplanan Filistinlilerden 32'si Batı Şeria'daki Filistin yönetimi ile yapılan görüşmelerden sonra Gazze'ye geri gönderilmişti.
TRT - 4 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ
AKRA