Türkiye, İran'ın nükleer programı ile ilgili uluslararası krizin çözümünde kolaylaştırıcı rolünü sürdürüyor. Bu çerçevede, Dışişleri Bakanı Ali Babacan Tahran'da temaslarda bulunuyor.
Türkiye'nin gözlemci olduğu Bağlantısızlar Hareketi'nin Dışişleri Bakanları toplantısı için bu sabah Tahran'a giden Babacan'ın gündeminde İran'ın nükleer programı var.
Tahran'da ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ile biraraya gelen Ali Babacan, ardından da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından kabul edildi. Babacan'ın bugün İran'ın nükleer başmüzakerecisi Said Celili ile de görüşmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, iki gün kalacağı Tahran'da Bağlantısızlar Hareketi toplantısı kapsamında ikili görüşmelerde de bulunması öngörülüyor. Bu arada İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın da gelecek ay Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.
TRT - 29 TEMMUZ 2008 SALI