Medvedev, Kremlin’de Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov’u ve Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov’u kabulünde yaptığı açıklamada, “Raporlarınız sayesinde Gürcü saldırganları barışa yönlendirme operasyonunun amacına ulaştığı kanaatine vardım” dedi. Askerlerin Gürcistan’ı yeteri kadar cezalandırdığını söyleyen Medvedev, Güney Osetya’daki siviller ile Rus barış gücü askerlerinin güvenliğinin sağlandığını söyledi.
Medvedev, “Saldırgan taraf önemli kayıplar vermiş ve askeri birlikleri dağıtılmıştır.” ifadelerini kullandı ve Rusya Savunma Bakanlığına, operasyona katılan askerlere devlet ödülü verilmesiyle ilgili bir kararı hazırlayıp kendisine göndermesi talimatı da verdi.
Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ise, Rusların operasyonu durdurduğuna dair daha çok kanıta ihtiyaç duyduklarını söyledi. Gurgenidze, bağlayıcılığı olan bir barış anlaşmasına ihtiyaç duyduklarını, böyle bir anlaşma sağlanana kadar herşeye hazırlıklı olduklarını belirtti. Dimitriy Medvedev ile görüşmek üzere Moskova’da bulunan Fransa Başkanı Nicolas Sarkozy ise, Rusya’nın operasyonları durdurma haberini memnuniyetle karşıladığını belirtti ve birliklerin çatışma öncesi pozisyonlarına dönmeleri için bir planlama yapılmasını önerdi.






